Roztomilá kočička Pusheen dostane vlastní dovednostní stolní hru
Novinka zdroj: Pusheen Corp.

Roztomilá kočička Pusheen dostane vlastní dovednostní stolní hru

20. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Při vašich toulkách internetem jste docela pravděpodobně mohli narazit na roztomilou kreslenou kočičku Pusheen. Ta je předmětem mnoha objektů populární kultury, kam patří komiksy, plyšáci či figurky. Hlavně ji ale můžete znát jako řadu samolepek na online sociálních sítích, jako je Facebook nebo Instagram. A teď si ji díky Pusheen: The Stacking Game! užijete i na stole. Tedy pokud s ní už nemáte nějaký hrneček, skleničku či talířek...

Pusheen: The Stacking Game! zdroj: Alley Cat Games

Zhotovení hry se nemohla chytit lepší společnost než Alley Cat Games. Její tvorbu znáte hlavně díky Dice Hospital, ale i třeba Trosečníkovi nebo Papírovému doupěti. Design si zase vzala na starost dvojice Caezar Al-Jassar a Simon Milburn, kteří při tvorbě vycházeli z jejich starší hry Kittin.

Proto z ní logicky vychází i herní principy spadající do kategorie obratnostních her. Během kola otočíte kartu a poté se hráči utkají v simultánním závodě o to, kdo se zmocní nejvíce kočičích dřevěných figurek a úspěšně je poskládá na sebe. Vítězem se stane ten, kdo bude nejrychlejší ve sběru i skládání.

O tom, že nejde o nic náročného, svědčí herní doba, která se pohybuje od 3 do 15 minut. Základ si užijete ve dvou až osmi hráčích a součástí budou i týmová pravidla. To jen kdyby se vám nechtělo zápolit sami za sebe. Díky své jednoduchosti je hra vhodná pro děti již od šesti let.

Pusheen: The Stacking Game! dorazí do obchodů 4. září, kde bude stát střídmých 370 korun. Jestli se dočkáme i v České republice, není jasné. Pokud se řadíte k fanouškům zmíněné kočičky, připomeňme, že ještě existuje karetní hra Pusheen Purrfect Pick od Ravensburgeru, která vyšla už v roce 2021. Rovněž šlo o nenáročnou rodinnou hru, která však byla už přece jen o něco komplexnější.

Nejnovější články