Roztomilé kapybary bojují o území ve stylové „spoj pět“ hře Capybattle
Novinka zdroj: Creative Jam

Roztomilé kapybary bojují o území ve stylové „spoj pět“ hře Capybattle

15. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kapybary společně s lamami patří ke zvířatům, která jsou originální a unikátním způsobem roztomilá. Proto se v poslední době těší nebývalé popularitě a člověk si může zakoupit hromady oblečení či jiných doplňků. Lamy to pak už dotáhly i na několik stolních her, což kapybary hrdě následují s moc pěkně vypadající deskovkou Capybattle.

Společná snaha Domenica Stellata a Francesca Ubbiali zaujme tím, že se odehrává ve středověkém světě, kde roli lidí převzali právě zmínění hlodavci. Právě v těchto dobách se jim povedlo objevit systém „spoj 4“, což je zaujalo. Dokonce je to zaujalo natolik, že tento koncept chtěli ještě vylepšit. Přeci jen pravá kapybara dokáže víc! Proto odstartoval neúnavný výzkum a experimenty, jejichž výsledkem je „spoj 5“.

Tento princip je rovněž jádrem celého herního zážitku, ve kterém se utkají dva vládci. Jejich úkolem je ovládnout pět čtvrtí v řadě po boku svých věrných rytířů a opevněných spojeneckých budov. V každé hře se na herní plán náhodně umístí 10 akcí. Následně se během každého tahu monarchové přesouvají od kapybary ke kapybaře, aby tímto aktivovali akce spojené se sloupcem a řadou. Tímto můžete přesouvat kapybary, lákat nepřátele, stavět budovy, využívat tajné chodby, případně si prostě zdřímnout.

Právě budovy vám pak umožní přivolávat čím dál více vazalů, a to až do doby, kdy bude Kapytal zamořený rytířskými hlodavci a rozhodne se o následníkovi na trůně. S ohledem na čas by to nemělo zabrat více než 30 minut. Celou dobu vás navíc budou doprovázet moc hezké ilustrace od Giadi Princi.

Vzhledem k menším rozměrům i výrobním nákladům vás hra vyjde v přepočtu na 500 korun. Získáte ji během probíhající kampaně na platformě Gamefound, kde se již úspěšně zaplatila a celkově vybrala zhruba 310 tisíc korun. Proto se můžete těšit na několik bonusových cílů, jako je přidání mazané lišky nebo moudrého orla.

Capybattle k zájemcům dorazí v průběhu srpna 2025. Doprava celou objednávku podraží o dalších 280 korun a počítat musíte i s daní.

Nejnovější články