Sběratelská karetní hra Yu-Gi-Oh! má dva nové zápisy v Guinnessově knize rekordů
Novinka zdroj: Konami

Sběratelská karetní hra Yu-Gi-Oh! má dva nové zápisy v Guinnessově knize rekordů

3. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Magic: The Gathering, Pokémon: The Trading Card Game a Yu-Gi-Oh! Trading Card Game jsou tři nejpopulárnější a nejdéle běžící sběratelské karetní hry na světě, kterým se poslední dobou rodí slušná konkurence ve hrách jako Disney Lorcana a Star Wars: Unlimited.

Ale jen jedna z nich může být rekordmanem. Respektive, každá z nich může být rekordmanem v mnoha nejrůznějších oblastech, ale co se týče velikosti turnaje, tak tam máme po minulém víkendu nového rekordmana.

Hra Yu-Gi-Oh! se oficiálně zapsala do Guinnessovy knihy rekordů jako sběratelská karetní hra s historicky největším turnajem. Soutěž Yu-Gi-Oh! Championship Series Japan TOKYO 2024 se uskutečnila ve dnech od 28. do 29. dubna na výstavišti Tokyo Big Sight a přihlásilo se do ní rekordních 7 443 soutěžících, které všechny porazil jediný Jutaro Takahaši.

Zároveň s tím společnost Konami provozující hru i turnaje pokořila svůj starší rekord, který se rovněž týká velikosti turnaje. Je to trochu matoucí, protože oba rekordy znějí více méně podobně, takže si tu přeložme plné znění definic.

Zaprvé, šlo o „největší počet lidí hrajících proti sobě v rámci jedné soutěže ve stejný čas“. Zadruhé, šlo o „největší počet lidí účastnících se jednoho turnaje sběratelské karetní hry“. Jinými slovy rekord zřejmě pokořil jak turnaje ve sběratelských karetních hrách, tak turnaje v libovolných hrách, v nichž hráči nějak soupeří…

V každém případě není pochyb o tom, že Yu-Gi-Oh! je obrovská hra, třeba v našich končinách nemá takovou sílu jako zmínění konkurenti.

Nejnovější články