Sbírání hmyzu se s pomocí hry Insectarium pokusí vyčlenit z pozice podivínského koníčku
Novinka zdroj: Snowbright Studios

Sbírání hmyzu se s pomocí hry Insectarium pokusí vyčlenit z pozice podivínského koníčku

10. 6. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Když v páteční podvečer někde v baru nebo jiném společenském místě oslovíte půvabnou slečnu a začnete ji lákat do svého bytu na rozlehlou sbírku motýlů a jiných druhů hmyzu, asi se s přílišným úspěchem nesetkáte. Avšak to nevadí. Už brzy se tato kratochvíle pokusí zarýt pod kůži i běžným smrtelníkům. Jak se o to pokusí, ptáte se? Třeba skrze chystanou deskovku Insectarium od Kristen Mott a studia Snowbright.

Je evidentní, že autorka se vyloženě našla ve stolních hrách se zvířecí tematikou, jelikož všechny její doposud vydané či chystané kusy se touto říší zabývají. Tentokrát však od dinosaurů a mořských hlubin přešla k něčemu, co mnoho lidí do jisté míry odpuzuje. Ostatně představa mnoha nožiček lezoucích po těle opravdu není příjemná. Leč z herního hlediska se jedná o docela logickou volbu, která může pro brouky a hmyz udělat stejnou službu jako Na křídlech pro ptactvo.

Zcela logicky se pak v tomto případě jedná o rodinné sbírání sad. Každý z maximálně 4 hráčů si v tomto případě bude vytvářet svou vlastní desku s jednotlivými exempláři, které vystaví ve velkém insektáriu či zoologické zahradně pyšnící se sbírkou hmyzu. Snažit se o to budou na poli zhruba 45 minut a devíti tahů, během nichž si jednotlivci vybírají karty, které umístí do mřížky. Na konci hry pak bude každý řádek a sloupec ohodnocený podle typu a barvy. Takže čím pečlivěji budete kusy umisťovat, tím máte větší šanci na vítězství.

Ozvláštňující prvek zde pak zastupují speciální nástroje, kterými si výstavku obohatíte a získáte bonusové schopnosti či dodatečné bodovací podmínky. No a stejně jako v případě zmiňovaných ptáků, tak i tady vám budou během toho dělat radost důsledné a moc pěkné ilustrace. Ty má na svědomí Meg Lemieur, která dokázala okouzlit třeba s bajkovými Defenders of the Wild.

Insectarium by mělo v brzké budoucnosti dorazit na Kickstarter, kde se pokusí zaujmout nejen výše zmíněným, ale i nějakými výhodnými nabídkami. Už nyní je však jisté, že třeba takoví sólisté rozhodně neostrouhají.

Nejnovější články