Severský workerplacement Champions of Midgard dostanou naditou výroční krabici
Novinka zdroj: Grey Fox Games

Severský workerplacement Champions of Midgard dostanou naditou výroční krabici

8. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Her se severskou tematikou je na stolech požehnaně. Jenom z poslední doby lze zmínit strategii Norsemen, deskovou adaptaci survivalu Valheim, rodinné sbírání zdrojů v Loooď, případně karetní Knarr. Do kategorie těchto titulů se pak už před devíti lety nesmazatelně zapsal i workerplacement Champions of Midgard z mysli Ole Steinesse a studia Grey Fox Games. No a jelikož se pomalu blíží velké jubileum, tým si pro fanoušky připravil hezké překvapení.

Tím je, jak asi všichni očekávají, výroční edice, která bude obsahovat všechno, co by taková verze mít měla. Těšit se proto můžete na opravdu naditou a velkou krabici, ve které naleznete veškerý předchozí obsah, kam patří rozšíření Valhalla a Dark Mountains, stejně jako všechny předchozí proma. Dodatečný obsah navíc prošel úpravami, aby se všechno řádně vybalancovalo a dávalo to smysl při hraní.

Když už zmiňujeme hraní, během něho vám budou dělat radost nové ilustrace, jež by měly být detailnější, modernější a snad i tedy pohlednější. A jelikož bude krabice opravdu velkých rozměrů, vejdou se do ní vylepšení, jako je neoprenová podložka, vylepšené kostky a další dobroty, které autorské studio zatím drží tajemstvím.

Edice současně bude moc příjemným způsobem, jak se ke hře vůbec poprvé dostat. Její systémy ošlehaly větry času, o čemž svědčí i průměrné hodnocení 7,7 bodů z 10 z celkových více než 18 tisíc recenzí na webu BoardGameGeek. Pokud vám však projekt doposud utíkal, jde o středně náročný workerplacement s házením kostkami, kde se uzmete role vůdce vikinského klanu, kteří brání svět před trolly, draugry a dalšími bestiemi. Tímto získáváte slávu, která vám při dobrém rozpoložení sil může přinést titul jarla.

Champios of Midgard 10th Anniversary Edition půjde získat pouze v rámci crowdfundingové kampaně na Kickstarteru. Kdy přesně odstartuje zatím není jisté.

Nejnovější články