Sirens: The Deep Sea je podvodní kooperace ve stylu filmového Aquamana
Novinka zdroj: Forgotten Realms

Sirens: The Deep Sea je podvodní kooperace ve stylu filmového Aquamana

11. 7. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Podmořský svět dokáže být opravdu strašidelný. Obrovská hloubka, oslepující tma a bezpočet záhadných stvoření, čekajících na své objevení. Současně ale takové zasazení může být výrazně „cool“. Dokázal to třeba Aquaman (komiksový i filmový), který svým způsobem představil hlubinné Hvězdné války. V tom se pravděpodobně našel i designér Florian Molzahn, jehož crowdfundované Sirens: The Deep Sea přesně onoho Aquamana připomíná.

V něm se lidé v honbě za dalšími zdroji vydali pod vodu, kde objevili nejen nové materiály, ale také formy života včetně bytostí zvaných Sirény. Jde o humanoidy, kteří zde mají svou vlastní říši Wathea rozdělenou do několika království, kde každé má své vlastní zájmy. Roli místních ochránců pak na sebe berou zástupci rodů Atharia a Ganea, za něž budete i hrát. V jejich kůži se pokusíte se o to, aby lidé ve svém lovu nebyli úspěšní. Při plnění tohoto úkolu se střetnete nejen s nimi, ale také s velkými příšerami či třemi zběhlými rody.

Naznačené příběhové pozadí slouží jako kulisa plně kooperativního hraní pro 1 až 4 hráče, jejichž hlavními aktivitami budou průzkum, sběr, budování, vyvíjení a přirozeně bojování. Kombinují se zde strategické a dobrodružné prvky s lehkou příměsí RPG. Mechanismů je mnoho, avšak hraní je rozdělené do několika scénářů, kde každý bude klást důraz na něco trochu jiného.

Jednou tak budete prohledávat potopené lodě nebo jeskyně, zatímco jindy vyrazíte na lov obra Na'Waakaai, čímž si zajistíte přístup k legendárnímu vybavení a artefaktům. S tím jsou spojené i asymetrické schopnosti jednotlivých Sirén či bonusy daných kultur. Během průzkumu navíc musíte dávat pozor na přírodní jevy, jako jsou silné proudy nebo zemětřesení. A pokud nebudete mít čas na rozlehlejší scénáře, bude dostupný i volný režim. Celkově by obsah měl vydržet na 30 až 50 hodin.

Sirens: The Deep Sea zdroj: Forgotten Realms

Zní to všechno moc příjemně, ale když se člověk podívá na gamefoundovou stránku, přece jen má trochu pocit, že tam něco málo chybí. Udička, u níž bychom si řekli, že tohle přesně potřebujeme. Možná tím si lze vysvětlit, proč se zatím vybraly „pouhé“ 3 miliony korun, tedy že se projekt sotva zaplatil.

Jestli o Sirens: The Deep Sea máte zájem, neměli byste s pořízením vyčkávat, jelikož projekt nepůjde do běžného prodeje. Základní krabice vás vyjde na 2 000 korun, ale za další tisícovku navíc dostanete i rozšíření, které dodává další hodiny obsahu s novými bossy, postavami a možnostmi. Za celkových 4 800 korun si k tomu všemu přibalíte i detailní figurky a za 6 850 dostanete ještě artbook, neoprenovou podložku, akrylové žetony, dodatečné kostky a akrylové figurky řadových nepřátel.

Za dopravu zaplatíte 500 až 920 korun, přičemž kompletní cenovka se povýší ještě o daň. S doručením lze počítat do konce roku 2025.

Nejnovější články