Sólovka Conservas od Scotta Almese vyjde díky Foxům v češtině
Novinka zdroj: Salt & Pepper Games

Sólovka Conservas od Scotta Almese vyjde díky Foxům v češtině

8. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pokud nás sledujete pravidelně, pak vám jistě neunikla informace o další z mnoha her velmi plodného autora Scotta AlmeseConservas. Toho můžete znát hlavně jako autora série Malá velká, pro účely Conservas je důležitější vědět, že stojí i za vynikající sólovkou Maximální Warp.

Conservas je totiž také čistá sólovka, která z vás udělá majitele konzervárny. To znamená, že budete každý den vyrážet na moře pro nový úlovek, který poté zpracujete do plechovek. Samozřejmostí je nákup lodí a celkové vylepšování vašeho podnikání.

Hra stejně jako Maximální warp obsahuje tahání žetonů z pytlíku, ale příliš dalších podobností tu nenajdete. Zároveň se autor rozhodl zapracovat i otázku udržitelnosti rybolovu, kdy se vám nevylovené ryby rozmnoží a nejste tak motivovaní vylovit najednou celé moře. Trvanlivost pak hře mimo jiné zajistí přítomnost 12 scénářů.

Jak už víte z titulku, hra Conservas se někdy v budoucnu dočká české lokalizace od vydavatelství Fox in the Box. To má se sólovkami už spoustu zkušeností, kdy jste si mohli zahrát na odboj ve hře Vzdor!, stát se terčem veřejnosti v pokračování Čarodějnice! a nechybí ani komplexní historická sólovka Comanchería.

Nejnovější články