Spolu s dotiskem skvělé zakreslovací hry Příští stanice: Londýn dorazí i pokračování Paříž
Novinka zdroj: Mindok

Spolu s dotiskem skvělé zakreslovací hry Příští stanice: Londýn dorazí i pokračování Paříž

15. 5. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V první polovině března vydavatelství Mindok naznačilo, že by rádo vydalo další hru ze série Příští stanice, kde jsme se zatím dočkali jediné, ale skvělé hry Příští stanice: Londýn. Nyní se tento náznak potvrzuje a řádně oznamuje.

Nicméně svého překladu se nedočká druhý díl série s podtitulem Tokyo, nýbrž v pořadí třetí a nejnovější díl Paříž. Volba je v tomto případě poměrně logická, jelikož právě město Paříž letos hostí Olympijské hry, což by teoreticky mohlo napomoct prodejům, když se teď lidé budou o evropské město pravděpodobně zajímat více než o to japonské.

Příští stanice: Paříž je z trojice nejpřístupnější a z hlediska pravidel se toho nebudete muset učit moc nového, pokud jste hráli Londýn. Stále používáte čtveřici barevných pastelek ke spojování stanic dle zadání na náhodně otočené kartě, jen to teď budete dělat na jinak poskládané mapě Paříže.

Hlavní změny jsou dvě. Zaprvé, uprostřed mapy je jedna obrovská stanice se všemi druhy běžných stanic. Zadruhé, na mapě jsou místa, kde je možné křižování tras (jedno metro vede nad druhým).

Body se počítají víceméně normálně, dokonce tu za účelem bodování znovu navštěvujete památky. A nechybí ani pokročilé karty sdílených úkolů. České verze hry Příští stanice: Paříž se dočkáme již 15. července, kdy zároveň vyjde dotisk první hry Příští stanice: Londýn.

Nejnovější články