Staňte se medvědy a ulovte lososy v chystaném duelu Katmai: The Bears of Brooks River
Novinka zdroj: Osprey Games

Staňte se medvědy a ulovte lososy v chystaném duelu Katmai: The Bears of Brooks River

31. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Osprey Games, jehož portfolio vyplňují převážně historické a válečné deskovky, oznamuje duelovku Katmai: The Bears of Brooks River s přírodní tématikou. Katmai je region na Aljašce, jímž protéká řeka Brooks, která je bohatá na lososy. A kdo kromě člověka rád tuto rybu? Medvědi!

Ve hře Katmai se každý z obou soupeřících hráčů ujme party medvědů, která si přišla naplnit břicha k řece. Ale prostor je omezený, takže se strhne bitva o ta nejlepší místa, kde se to zářivými rybami jen hemží.

Samotnou řeku složíte ze sedmi dlaždic, na něž budete umisťovat dřevěné figurky medvědů, kteří si myslí na žetonky lososů. S přechytračením soupeře vám pomůže hraní karet medvědů s efekty, které nejrůznějšími způsoby manipulují vašimi i soupeřovými medvědy. Kromě toho je tu na 15 karet cílů, které se v průběhu hry snažíte splnit. Deskovka tak kombinuje zabírání území s logickým puzzlem.

Hra Katmai: The Bears of Brooks River je určená pouze pro dva hráče, kterým by mělo být alespoň 14 let a mají zrovna volnou půlhodinku. Autorem hry je Peter Ridgway a o krásné ilustrace medvědů se stará Tom Lopez. O moc víc se toho o hře v tuto chvíli nedzovídáme. K vidění bude na velkých veletrzích jako Gen Con a Spiel Essen a vyjít by měla v prvním čtvrtletí roku 2025.

Nejnovější články