Staňte se řeckými bohy a obnovte krajinu v Pantheum: Demigods of Olympia
Novinka zdroj: Archwood Games

Staňte se řeckými bohy a obnovte krajinu v Pantheum: Demigods of Olympia

18. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pantheum: Demigods of Olympia je strategická hra pro 1 až 4 hráče od 12 let, kterou si zahrajete do hodinky. Udělá z vás řecké bohy, které sám Zeus pověřil obnovou krajiny po vyhraném souboji s titány.

Problém je v tom, že vám nechal volnou ruku. Vyloženě řekl: „Udělejte si to podle svého!“, jenže každý bůh by si tu krajinu nejradši vytvořil podle svého vlastního obrazu a přirozeně tak dochází k neshodám.

Z herního hlediska se bavíme o převahové hře s engine buildingem, v níž rozšiřujete svůj vliv po společné mapě a různě po ní přesouváte prvky, abyste tak docílili své vlastní vize. Hráč, kterému se podaří přiblížit herní plochu své představě, se stane vítězem.

S tímto nelehkým úkolem vám pomohou polobohové, které najímáte do svých řad a čím dál tím víc řetězíte jejich akce. Ve hře jich je celkem 38, takže o variabilitu v kombinacích nemusíte mít obavy.

Hra Pantheum: Demigods of Olympia právě úspěšně vybírá peníze na Kickstarteru, kde ji pořídíte v základní edici za 880 korun. Její součástí jsou i dodatečně odemčené cíle přidávající další herní prvky a zkvalitňující materiály, stejně jako pro kampaň exkluzivní miska na žetony živlů, jimiž si právě přizpůsobujete krajinu ku svým představám.

V nabídce je i deluxe verze za 1 560 korun, která navíc obsahuje plastové figurky a speciální kostku. A pro ty nejodvážnější je tu ještě úroveň za 2 240 korun, která k deluxe edici přihazuje ještě rozšíření se dvěma moduly, z nichž jeden hru obohacuje o mýtická monstra, kterých se musíte zbavit pomocí nových polobohů, zatímco druhý přidává Hádův hněv a s ním spojené nové úkoly.

Samozřejmě nesmíme zapomenout na poštovné, které k nám vychází na 430 až 475 korun a z celkové částky ještě uhradíte daň. Hra Pantheum: Demigods of Olympia by se do vašich rukou měla dostat odhadem příští rok v květnu.

Nejnovější články