Staňte se trpaslíky a těžte krystaly v kostkové hře Quartz
Novinka zdroj: Lucky Duck Games

Staňte se trpaslíky a těžte krystaly v kostkové hře Quartz

25. 6. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Starší hra Quartz od Passport Studios (z roku 2015) dostane novou kostkovou verzi Quartz: The Dice Game díky vydavatelství Lucky Duck Games. Novinka je stále zaměřená na dolování a následný prodej krystalů, ale tentokrát se místo karet o hlavní slovo přihlásí kostky.

Protože se jedná o rodinnou hru, je její průběh docela prostý. Svůj tah začnete jednoduchým vytažením náhodného krystalu z pytlíku, který si umístíte do svého vozíku a pokud je krystal nestabilní, získáte žeton přehozu.

Quartz: The Dice Game zdroj: Lucky Duck Games

Následně hodíte pěti kostkami, které můžete libovolně dvakrát přehodit (plus za každý žeton přehozu), načež vykonáte akce, které vám na kostkách napadaly od dolování dalších krystalů přes jejich krádež od soupeřů až po bezpečné uložení do truhly či předání těch nestabilních jinému hráči.

Vtip je v tom, že čím více kostek ukazuje tu samou akci, tím je daná akce silnější. Takto se odehraje šest kol, po nichž se určí vítěz spočítáním vítězných bodů. Každý krystal má určitou bodovou hodnotu, bonusové body přinášejí sady a nestabilní krystaly body odečítají.

Hra Quartz: The Dice Game je určená pro 3 až 6 hráčů od 10 lety a její dohrání vám zabere od 30 do 45 minut. Vyjde 16. srpna za v přepočtu 600 korun.

Nejnovější články