Starejte se díky TLAMA games o dávný lidský kmen v počeštěné verzi hry Mesos: Klany mezolitu
Novinka zdroj: Cranio Creations

Starejte se díky TLAMA games o dávný lidský kmen v počeštěné verzi hry Mesos: Klany mezolitu

11. 10. 2024 11:50 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Během minulého víkendu proběhl obrovský deskoherní veletrh Spiel v německém Essenu, kde se objevilo bezpočet titulů od stovek různých studií. Brodit se takovým zástupem her je téměř nemožné, proto vám některé zajímavé projekty mohly uniknout. Od toho tu však máme tuzemská vydavatelství, která je pečlivě vybírají a následně přinesou i do našich končin, jako se tomu nyní děje s karetní hrou Mesos: Klany mezolitu.

Ta nejvíce zaujala společnost TLAMA games, která se zhostila její lokalizace a v brzké době ji přinesou na pulty obchodů. Jde o společný projekt Yaniva Kahany a Simona Luciani, jež se setkali už u Moře draků. Zde si evidentně sedli, takže na spolupráci navázali dalším titulem, jehož hlavní součástí jsou karty.

Ve hře se přesunete tisíce let dozadu, do doby zvané „mezolit“, kdy startovala nová éra lidstva, které si konečně vybojovalo místo na Zemi a začalo se seskupovat do kmenů, ve společenství odstartovalo plnění různých rolí a budovalo osady. A právě vůdcem takového kmene se stane i 2 až 5 hráčů, kteří se zhruba během 50 minut pokusí o něj starat a nechat ho růst.

Dojde tedy na získávání nových členů, zajišťování surovin a obživy, stavění jednoduchých budov a řešení očekávaných i neočekávaných událostí. Během každého z tahů hráči umístí svůj totem na dráhu, která určuje jejich pořadí. Jakmile se řada na ně dostane, vezmou si karty postav či budov. Každá takhle získaná kusovka má vlastní schopnosti, které vám pomohou v zisku bodů prestiže, jež fungují jako vítězné body. Kdo jich bude mít na konci nejvíce, vyhrál.

Všeobecně není Mesos: Klany mezolitu vysloveně komplexním titulem a zároveň se řadí mezi ty menší. Tuzemská verze vyjde v průběhu listopadu a její doporučená cenovka je 625 korun. Nicméně v rámci předobjednávky se k ní dostanete levněji.

Nejnovější články