Staronový karetní Pán prstenů se rozšíří o epické vyvrcholení Návrat krále
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Staronový karetní Pán prstenů se rozšíří o epické vyvrcholení Návrat krále

25. 7. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Po minuloročním vydání Pán prstenů: Karetní hra – Dvě věže: Rozšíření ságy bylo jen otázkou času, kdy se Fantasy Flight Games rozhodne oznámit i závěrečný díl příběhu cesty za zničením Prstenu. A po uplynutí přesně jednoho roku se toho opravdu dočkáváme, když společnost bez větších fanfár oznámila balení Pán prstenů: Karetní hra – Návrat krále: Rozšíření ságy.

Na vlastní kůži tak nadšenci tohoto titulu okusí velkolepé vyvrcholení a ikonické momenty. Frodo, Sam a Glum jsou totiž jen kousek od zničení největší zbraně Středozemě. Aby se jim to povedlo, potřebují však podporu svých přátel včetně Aragorna, který se svými kumpány vyráží na pomoc Gondoru, jenž čelí neúprosným útokům Stínu.

To vše prožijete v šesti scénářích, mezi nimiž naleznete třeba bitvu o Minas Tirith, potyčku u Černé brány, případně výlet na věž v Cirith Ungol. Součástí balení je rovněž přes 60 dodatečných karet, které je možné využít v rámci libovolné hry Pán prstenů: Karetní hra. Skrze tyto nově příchozí si buď balíček můžete přímo sestavit, případně si posílit svůj dřívější.

Jak už je u této revidované edice zvykem, nejedná se o obsah vyloženě nový. Jde o kombinaci původních krabic rozšíření The Flame of the West a The Mountain of Fire. Tudíž pokud vlastníte předchozí verzi hry, nenaleznete zde vůbec nic nového a tohle ucelené vydání klidně směle přeskočte. V opačném případě dostanete zástup nových karet, které povážlivě rozšíří vaše možnosti.

Z jednotlivců lze zmínit třeba novou verzi Froda Pytlíka, který nemůže využívat Prsten utrácením zdrojů Společenstva. Místo toho ho vyčerpá, aby přidal zdroj libovolnému hrdinovi, čímž se vlastně zachycuje to, co všechno musel tento malý hrdina pro svůj úkol obětovat. Neztratí se ale ani Éomer, který může zároveň útočit a vyrážet na výpravu. A kdybyste potřebovali dodatečnou obranu, Beregond vám ji jistě nabídne.

Jak jste jistě z přeloženého názvu odtušili, stejně jako v případech předchozích vyjde díky Blackfiru Pán prstenů: Karetní hra – Návrat krále: Rozšíření ságy i v češtině. S vydáním tuzemské verze lze počítat společně s tou anglickou, tedy v průběhu letošního října.

Nejnovější články