Stonemaier Games vydává pokračování Rolling Realms, tentokrát s hrami jako Neznámá planeta a na Louce
Novinka zdroj: Stonemaier Games

Stonemaier Games vydává pokračování Rolling Realms, tentokrát s hrami jako Neznámá planeta a na Louce

30. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Studio Stonemaier Games asi většina lidí zná především díky hrám jako Na křídlech, Scythe nebo třeba Vinohrad. Zkrátka projekty, které jsou určené spíše pro pokročilejší hráčské publikum a vyžadují alespoň nějakou snahu při studování pravidel. Celek má ovšem i několik dalších her, které míří více na rodiny. Do této kategorie patří i Rolling Realms z roku 2021, která nyní dostává následovníka a rozšíření v jednom.

Rolling Realms Redux přímo navazuje na principy svého předchůdce a v podstatě nebude měnit vůbec nic. Znamená to mimo jiné, že si hraní užijí jak sólisté (díky automa režimu), tak i skupiny až šesti lidí. Jedno sezení zabere kolem půl hodiny a jeho hlavní náplní bude získávání co největšího množství hvězd z jednotlivých miniher, které se skrývají na smazatelných kartičkách a jejich náplň se vždy výrazně liší.

Změnou ovšem je, že v této krabici naleznete 12 nových říší, které se opět inspirují známými hrami od jiných studií. Naleznete zde tak úkoly s tematikou titulů Neznámá planeta, Legacy of Yu, Válka v Říši divů, Na louce nebo The Guild of Merchant Explorers. Nechybí ale ani pár obecných miniher, které staví na základech klasického pokeru či kámen, nůžky, papír.

Příjemnou zprávou je, že ke hraní Rolling Realms Redux nepotřebujete vlastnit původní titul. V krabici totiž naleznete všechno potřebné, abyste si ho mohli užít samostatně. Nicméně jestli vlastníte předchozí verzi, nic vám nebrání v kombinaci obou krabic, díky čemuž dostanete 24 unikátních říší, které vám hezkým způsobem zvednou variabilitu úkolů. Navíc nová krabice je vytvořená tak, aby se vám do ní vešel všechen předchozí i nový obsah.

Hru v těchto dobách můžete zakoupit na oficiálních stránkách vydavatelství za necelých 600 korun. V následujících šesti až osmi týdnech by měla dorazit i do běžných obchodů. Předchozí verze se bohužel nedočkala počeštění, takže se dá předpokládat, že to ani v tomto případě nebude jiné.

Nejnovější články