Story of Many je kooperativní příběhovka se silou stolního RPG
Novinka zdroj: Haunted Mill Games

Story of Many je kooperativní příběhovka se silou stolního RPG

30. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kooperativní kampaňové deskovky jsou už nějakou dobu v kurzu a už dávno tak nejde o oblast, jíž by dominoval jen Gloomhaven. Ze všech stran se na nás valí další a další a pokud byste náhodou pořád měli málo, pak se o vaši pozornost uchází ještě jeden megalomanský projekt Story of Many.

Jedná se o hru pro jednoho až čtyři hráče s herní dobou jedné partie pohybující se kolem 150 minut. Nicméně přítomnost tří rozlehlých kampaní, jednorázových scénářů a další zábavy se dohromady starají o minimálně 60 hodin prozkoumávání fantasy světa a budování vašeho hrdiny.

Hra klade důraz na otevřenost světa, v němž se můžete vydat, kam se vám jen zamane. Všudypřítomná čísla vás pak odkazují do knihy příběhů, která čítá přes 400 tisíc slov. Ve hře se ujmete postavy rozřazené do jedné z mnoha tříd a ras, kterou si budete napříč kampaní piplat.

zdroj: Haunted Mill Games

Právě v obrovské příběhovosti a důrazu na tvorby postavy hra připomíná stolní RPG. Vaše postava může třímat celou řadu předmětů a na její papír, vložený do třívrstvé desky, si zapisujete nejrůznější údaje. Vrcholem pak je strom dovedností s desítkami schopností a nepřeberným množstvím kombinací, kde se u každého povolání otevírá cesta k mnoha vlastním buildům.

Hra Story of Many je zkrátka plná superlativů, kde stojí za zmínku například přítomnost 200 unikátních nepřátel (souboje mají být rychlé, kostkové a nelítostné), případně doplňková krabice Ultimate Standee Box, která obsahuje přes 800 kartonových figurek postihujících úplně všechny postavy a nepřátele ve hře (jejich četné variace).

Tuhle srandu si můžete pořídit na Gamefoundu v základní edici za 2 600 korun, ale pokud chcete místo kartonových figurek desítky plastových, dodatečné knížky a překryvy pro bojové desky, pak už budete muset sáhnout po elitní edici za 4 tisíce.

Pro nejoddanější dobrodruhy je k dispozici ještě all-in, který kromě elitní edice a již zmíněné krabice plné kartonových figurek obsahuje ještě rozšíření The Sunken Empire s další příběhovou kampaní, knihu pojednávající o světě hry a přístup do aplikace Forteller, kde bude ke hře dostupných víc než 50 hodin dabingu a soundtracku. Za tento balíček na Gamefoundu necháte 7 tisíc korun.

Pokud byste o hru opravdu stáli, ale měli zrovna hluboko do kapsy, můžete si ji díky systému Stretch Pay rozložit do deseti splátek. Poštovné činí 560 až 630 korun a z celkové částky ještě uhradíte daň. Na hru Story of Many se můžete těšit v dubnu roku 2026.

Nejnovější články