Studio CMON představuje rodinnou civilizační strategii Nova Era, mění vedení i vlastnictví značek
Novinka zdroj: CMON

Studio CMON představuje rodinnou civilizační strategii Nova Era, mění vedení i vlastnictví značek

25. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

CMON stále pevně patří mezi největší deskoherní společnosti, kterým se navíc i docela úspěšně daří držet alespoň nějakou kvalitu. Proto se lze upřímně těšit na většinu nových projektů. Tím spíše ve chvíli, kdy neobsahují velké množství figurek, a tedy se téměř veškerý důraz dává na herní náplň. Třeba nově oznámená civilizačka Nova Era tak rozhodně působí.

Ozkoušet si ji půjde už během nadcházejícího Essenu, zatímco k jejímu vydání dojde v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku. Nicméně už nyní lze dohledat slušné množství informací. Za hrou stojí renomovaný Andrea Chiarvesio, tedy v podstatě dvorní autor společnosti, který v minulosti pracoval na Marvel United nebo Cyberpunk 2077: Gangy Night City. S prvním jmenovaným projektem má navíc novinka společné to, že je značně zaměřená na rodiny.

I když jde o civilizační strategii, její systémy by měly být dostatečně přístupné, aby zhruba 60minutové sezení zvládli i mladší či méně zkušení hráči ve složení 2, 3 nebo 4. Své svěřence budou vést skrze tři éry, během nichž rozšíří svá území, pokusí se uzmout známé osobnosti, vynaleznout zajímavé technologie a celkově se snaží být úspěšnější než ostatní. Základním kamenem úspěchu každopádně bude vyváženost. Správný vladař vše musí držet v rovnováze, aby se vyhnul nástrahám, jako jsou katastrofy či doba temna, která rozhodně nikoho nepotěší.

Nicméně společnost ještě před vydáním hry čekají změny. Podle oznámení (děkujeme webu ICv2), které firma zveřejnila na hongkongské burze cenných papírů, uzavřela nezávazné memorandum o prodeji některého svého nespecifikovaného duševního vlastnictví ve výši 12 milionu dolarů (270 milionů korun). Konečná dohoda by měla padnout ke konci října.

Rovněž dojde na změnu ve vedení. Provozní ředitel David Preti, který tuto funkci zastává od roku 2019 a všeobecně je ve firmě už 8 let, v březnu roku 2025 z této pozice odstoupí. V CMON nicméně bude figurovat i nadále, jenom se z výkonného ředitele stane nevýkonný. Na novém místě zůstane podle aktuální smlouvy minimálně tři další roky.

Nejnovější články