Studio Steamforged Games získalo práva na RPG Iron Kingdoms, figurkovku Warmachine a další
Novinka zdroj: Steamforged Games

Studio Steamforged Games získalo práva na RPG Iron Kingdoms, figurkovku Warmachine a další

4. 6. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Britské studio Steamforged Games je známé hlavně svými stolními adaptacemi videoher, mezi nimiž najdete Dark Souls, Monster Hunter, Horizon, Elden Ring, Sea of Thieves a mnoho dalších. Avšak často o něm píšeme z docela jiného důvodu – s oblibou kupuje cizí projekty.

V minulosti si Steamforgové pořídili například mlátičku Street Masters, dungeon crawler Altar Quest a už dvakrát se vydali lovit i do českých vod, když jim dnes patří deskovky Euthia: Torment of Resurrection a Kinghill.

Nyní si studio připisuje pořádný zářez, když koupilo celý zástup značek studia Privateer Press. Mezi ty hlavní patří svět RPGčka Iron Kingdoms a přes dvě dekády stará figurková válečná hra Warmachine. Všechny značky jsou přehledně vyobrazené na obrázku níže spolu s Formula P3, tedy barvičkami na modely:

Steamforged Games x Privateer Press zdroj: Steamforged Games

Neznamená to ale zánik studia Privateer Press. Stejně jako tvůrci Euthie z Diea Games dodnes vyvíjejí rozšíření, bude se i Privateer Press podílet na budoucnosti všech značek, které se právě v těchto dnech přesouvají do eshopu studia Steamforged Games.

„Je to pro nás perfektní a logické řešení. Téměř každý aspekt historie Steamforged lze tak či onak vysledovat zpět k Warmachinu. Mat Hart i já jsme hráči Warmachine a Warmachine byl vlastně klíčovou inspirací pro vytvoření Guild Ballu, s jeho neuvěřitelným světem a dobře navrženou hratelností. Nemohli bychom být více nadšeni, že můžeme poskytnout naše zkušenosti a infrastrukturu a přenést Warmachine do jeho další éry,“ prozradil k akvizici spoluzakladatel a šéf studia Steamforged Games, Rich Loxam.

Již tento čtvrtek má studio publikovat další informace o budoucnosti těchto her a koncem aktuálního měsíce na Kickstarteru odstartuje kampaň související s RPGčkem Iron Kingdoms.

Nejnovější články