Studio Stonemaier Games poodhaluje informace o prvním rozšíření hry Na křídlech draků
Novinka zdroj: Mindok

Studio Stonemaier Games poodhaluje informace o prvním rozšíření hry Na křídlech draků

4. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Na křídlech draků je letošní novinka studia Stonemaier Games a českého vydavatelství Mindok, která vychází z celosvětového hitu Na křídlech. Jen už jejím ústředním tématem není ptactvo, ale bájní draci, přičemž i z herního hlediska došlo k celé řadě obměn (byť jádro hratelnosti je více méně stejné).

Pokud jste si dračí verzi Na křídlech oblíbili a základní krabice vám už nestačí, můžete se pomalu začít těšit na její první rozšíření. Ještě neznáme jeho název ani vizuální podobu, ale dozvídáme se, že se s ním počítá někdy ve druhé půlce roku 2025 (alespoň tedy v anglické verzi, o české zprávy nemáme).

Studio zároveň prozradilo, že půjde primárně o „více téhož“, pod čímž si máme představit rozšíření základních systémů hry a nové speciální karty draků a jeskyní. Bude to podle všeho o poznání menší krabička, jelikož bude stát méně než polovinu původní hry.

A protože mělo studio Stonemaier Games problém s dostupností hry na americkém trhu (který by už měl být napravený), žádá fanoušky o pomoc – chcete-li, můžete vyplnit kratičký dotazník, který se ptá na to, zda máte o rozšíření zájem a z jakého koutu světa pocházíte.

A nejen Na křídlech draků má na cestě rozšíření. I původní Na křídlech se dočká ještě další expanze, o které zakladatel studia Jamey Stegmaier prozradil následující: „V tuto chvíli toho nemohu moc prozradit, ale s nadšením se s vámi podělím o to, že mi Elizabeth [Elizabeth Hargrave, autorka hry, pozn. redakce] nedávno poslala počáteční návrhové soubory pro další rozšíření a jako vždy mě potěšila její kreativita, kterou vkládá do všeho, co vytváří.“ Tak snad to bude stát za to.

Nejnovější články