Studiu Petersen Games se konečně blýská na lepší časy. Nenaplněné kampaně dokončí externí partner
Novinka zdroj: Petersen Games

Studiu Petersen Games se konečně blýská na lepší časy. Nenaplněné kampaně dokončí externí partner

16. 7. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Petersen Games pravděpodobně znáte díky monumentální deskovce Cthulhu Wars. Jeho zakladatel Sandy Petersen ale dal světu mnoho jiných opěvovaných deskovek a na spoustu dalších vybral peníze přes crowdfunding, aby se následně dostal do takových finančních problémů, že najednou nebyl schopný dodat podporovatelům prakticky nic.

Před časem ho alespoň částečně zachránila společnost Quimbley’s Toys & Games, která vzala na sebe výrobu a distribuci (na což se ostatně specializuje) produktu Onslaught 4 pro Cthulhu Wars. A ta samá společnost ho nyní zachraňuje úplně.

Quimbley’s Toys & Games se stává výrobcem a distributorem všech připravovaných her studia Petersen Games, které se tak bude moct zaměřit čistě na vývoj. Znamená to, že fanoušci, kteří čekají dlouhé roky na své odměny, se pomalu a radši stále opatrně mohou znovu začít těšit.

Jmenovitě jde o hry Hyperspace, Glorantha: The Gods War, Eternal Adversary, Dinosaur 1944, Planet Apocalypse a Startropolis. Jako první se svého naplnění dočká nejstarší z kampaní, tedy Hyperspace, a to odhadem příští rok v dubnu.

Následovat bude trochu překvapivě dotisk Gloranthy, přestože není druhá nestarší. Důvodem je prostý fakt, že Quimbley’s Toys & Games věří, že je to projekt, který dokáží dokončit nejrychleji a nyní je žádoucí odmazat co nejvíc restů v co nejkratším čase.

Vypadá to tedy, že by se skutečně mohlo začít blýskat na lepší časy, byť od chvíle, kdy budou velmi trpěliví hráči konečně třímat v rukách své vytoužené hry, je dělí ještě měsíce, či spíše pravděpodobně roky.

Nejnovější články