Stylová válečná hra Bloodstones od Martina Wallace se rozšíří o trpaslíky a džiny
Novinka zdroj: Wallace Designs

Stylová válečná hra Bloodstones od Martina Wallace se rozšíří o trpaslíky a džiny

21. 8. 2024 16:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Bloodstones je válečná hra od Martina Wallace, která vsází na přístupnost, kvalitní komponenty a vizuální přitažlivost. Jednotlivé mapy jsou vyhotovené na látkovém plátně a žetony vašich jednotek jsou plastové. Během hry si je taháte z látkového pytlíků a platíte jimi za nasazení jiných jednotek na plán, za pohyb jednotkami i za vybudování vesnic.

Jedná se o fantasy hru pro až šest hráčů, která ve svém základu nabízí šest asymetrických armád se svými vlastními přednostmi. Není to málo, ale pokud už se vám všechny ohrály, můžete se těšit na dvě nové v rozšíření Dwarves and Djinn.

Kampaň na Gamefoundu láká na národy Mountain Kingdom plné trpaslíků a Sand Dwellers, tedy jejich přímé protivníky vedené džinem. K tomu dostanete dvě další látkové mapy a zbrusu nový sólo mód od mistra řemesla Dávida Turcziho.

Sólo mód je postavený na nových kartách úkolů, které vás po splnění obdaří dodatečnými bonusy pro vaši armádu. Některé z těchto karet navíc můžete použít i při hře více hráčů a okořenit si tak bitvy dodatečnými možnostmi.

Samotné rozšíření pořídíte v kampani za 1 250 korun, případně za dvojnásobek jsou k němu ještě nové prvky jako držáky na žetony, označovací žetony pro velké armády a dodatečné pytlíky se žetony. Nechybí ale možnost pořídit si jen konkrétní novinky, stejně jako původní hru za 2 250 korun.

Poštovné k nám startuje na 300 korunách a budete z celkové částky objednávky hradit ještě 21% daň. Předpokládaným datem dodání je červen roku 2025.

Nejnovější články