Svrhněte soupeřovy hradby pomocí dinosauřích katapultů ve svižné taškařici Jurassic Feud
Novinka zdroj: Vesuvius Media

Svrhněte soupeřovy hradby pomocí dinosauřích katapultů ve svižné taškařici Jurassic Feud

29. 7. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V roce 2021 přišlo vydavatelství Vesuvius Media s návykovou stolní přestřelkou Catapult Feud, v níž jste si z kostek postavili hradby, osadili je vojáky a pak fyzicky vrhali koule z katapultů na soupeřův hrad s cílem svrhnout mu z hradeb všechny figurky. Hra se setkala s nemalých úspěchem, když se jejího základu i rozšíření celosvětově prodalo přes 150 tisíc kusů.

Nyní nadešel čas rozšířit původní hru o pokračování. Jmenuje se Jurassic Feud a středověk okoření příchodem dinosaurů. Místo tradičních válečných strojů budete vrhat kameny z praku na zádech T-rexe, případně ve stylu balisty z ochočeného triceratopse.

20 minut hry zahrnuje prvotní vytvoření vaší pevnosti s posádkou, abyste následně hráli karty a ostřelovali soupeře. Karty vám umožní přestavět svou pevnost, přesunout vojáky, ale můžete si také vypůjčit soupeřovu zbraň a obrátit ji proti němu.

zdroj: Vesuvius Media

Hra ale umožňuje také rychlou přestřelku bez taktické vrstvy karet, případně vyloženě zběsilou partii bez tahů, kdy po sobě střílíte bez čekání. A protože je Jurassic Feud kombinovatelná s Catapult Feud, tak při vlastnictví obou krabic si můžete zahrát i ve třech a čtyřech hráčích. Více se dozvíte v pravidlech.

V rámci kampaně na Kickstarteru vás základní krabice vyjde na 1 400 korun, čímž se ale dostanete jen ke dvěma soupeřivým T-rexům. Pokud chcete i dvojici triceratopsů (s dalšími kusy terénu, figurkami a neoprenovými podložkami), musíte sáhnout po balíčku základu a rozšíření za 2 tisíce.

V nabídce je i „all-in“ balíček za 4 200 korun, který navíc obsahuje katapult hydry, lávu chrlící sopku a loď plnou Vikingů, stejně jako dodatečný balíček terénu a další herní podložku. Jednotlivé prvky si můžete přikoupit i samostatně, stejně jako samotné dinosaury, pokud již vlastníte Catapult Feud a nestojíte o celou krabici.

Zároveň počítejte s poštovným, které se odhaduje na 470 až 540 korun a co se daně týče, tak studio za vás část pokryje, takže uhradíte jen 10 až 15 % z celkové částky. Jurassic Feud by se měla dostat na váš stůl v březnu roku 2025.

Nejnovější články