Tajuplné říše míří s novou verzí do řecké mytologie
Novinka zdroj: Wizkids

Tajuplné říše míří s novou verzí do řecké mytologie

17. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Tajuplné říše jsou malou karetní hrou, která je tím pravým pro milovníky kombinací. Tvoříte si v ní ideální ruku sedmi karet, které se vzájemně ovlivňují v bodování. O úspěchu hry svědčí například její novější verze s komiksovými postavami od Marvelu či reáliemi ze seriálu Star Trek, případně fakt, že se v ní silně inspiroval slovutný designér Jamey Stegmaier při tvorbě hry Rudý úsvit.

Nyní dostáváme další důkaz o oblibě této hry. Studio Wizkids totiž oznamuje její další verzi nazvanou jednoduše Fantasy Realms: Greek Legends, a jak už název napovídá, bude celá situovaná do řecké mytologie.

To znamená, že se vám v ruce sejdou hrdinové, bohové, monstra a místa jako Zeus, Hydra, Herakles, Cerberus, Andromeda, Hades, ale nechybí ani hora Olymp a Trojský kůň. Tyto karty obsahují jak už známý styl bodování (například 6 bodů za každého boha v ruce), tak i v sérii dosud nevídané možnosti.

Tematicky i mechanicky tu budete plnit questy, porážet monstra a zajišťovat postavám posmrtný život. V posledním případě jde o zbavování se karet a ztrátu jejich bodování, nicméně jiné karty umí bodovat vaše karty v posmrtném životě.

Fantasy Realms: Greek Legends dále oplývá vlastními kreslenými ilustracemi i celkově předělanou grafikou a ikonkami. A kdy že se konečně pustíme do hraní? Studio hru chystá na druhé čtvrtletí příštího roku, ale už teď si ji na jeho stránkách můžete předobjednat za 20 dolarů, tedy 450 korun.

Připomeňme, že původní hra i její Marvel varianta vyšly díky Rexhry v češtině, ale Star Trek nikoliv. Doufejme tedy, že v případě řeckých legend se na tuzemské hráče opět usměje štěstí.

Nejnovější články