Tiny Epic Cthulhu je šíleným příspěvkem do série Malých velkých her
Novinka zdroj: Gamelyn Games

Tiny Epic Cthulhu je šíleným příspěvkem do série Malých velkých her

1. 11. 2023 13:09 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost Gamelyn Games si zkrátka svou sérii Malých velkých her velebí. Ještě aby ne, když jednotlivé díly mají nezanedbatelný finanční úspěch a do skladné krabice se dá naroubovat v podstatě jakékoliv téma. Znamená to, že po průzkumu galaxie, podzemí, dinosaurů, divokého západu nebo mechů se konečně taky vydáme do útrob šíleného světa H.P. Lovecrafta v novince Tiny Epic Cthulhu.

Tiny Epic Cthulhu zdroj: Gamelyn Games

Titul opět chystá návrhář Scott Almes, kterého v pozici ilustrátora doplní Ian Rosenthaler. Tentokrát se s hrdiny podíváte do dvacátých let minulého století, specificky do přímořského městečka New Arkhamoore. To sice na první pohled vypadá poklidně, ale zdání klame. Z mlhy totiž přichází kosmický teror, jenž ho vrhá do stavu naprostého chaosu.

Jeden až čtyři hráči proto musí při procházení města spolupracovat na přeložení Necronomiconu, odhalení Prastarého a zapečetění portálů pro zahnání zla zpět do jeho vesmírné říše.

Aby se povedlo zdárně zachytit esenci předlohy, jedním z hlavních herních zdrojů se stane příčetnost. Pokud se budete zdárně pohybovat na hranici mezi šílenstvím a rozumem, můžete získat výhody, jako je větší pohyblivost, silnější útoky nebo zvýšený intelekt. Jakmile to však přeženete, zblázníte se a veškerá vaše snaha přijde vniveč.

Pro umocnění napínavosti celého zážitku se tvůrci rozhodli do hry zakomponovat prvky pokoušení štěstí, stejně jako postupné budování a úpravu pytlíku s nabízenými modifikátory/žetony. Zajímavou součástí je jakési „kolo štěstí“, jež má zachytit podstatu lovecraftovského chaosu se zachováním strategických prvků typických pro tuto sérii.

Tiny Epic Cthulhu se do obchodů podívá v průběhu příštího roku, ještě předtím si ale samozřejmě projde crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru, jejíž start se plánuje na 5. prosince.

Nejnovější články