TLAMA games je zpátky na Gamefoundu s mafiánskou párty hrou Cosca
Novinka zdroj: Tlama Games

TLAMA games je zpátky na Gamefoundu s mafiánskou párty hrou Cosca

18. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pár týdnů zpátky se české vydavatelství TLAMA games poprvé vydalo do vod crowdfundingu s českou hrou Sneferu od autora hry Project L, které se nakonec podařilo vybrat v přepočtu 337 tisíc korun. Nyní vydavatel stejnou cestou financuje i svou druhou chystanou českou hru Cosca.

Celým jménem Cosca: Take Over the Mafia je strategická párty hra pro 3 až 5 hráčů, kterou dokončíte za méně než hodinu. V nádherně černé krabici se ukrývají karty mafiánů, městských čtvrtí, zástěny hráčů a kostky.

Kostkami se tu ale nehází – za svou zástěnou si na nich nastavíte libovolné symboly, které vám posléze pomohou získat zdroje z městských čtvrtí a vliv u gangsterů, o které se mezi hráči může svést bitva formou tajných sázek.

Hru jsem si téměř před rokem vyzkoušel a můžete si tak přečíst mé podrobnější dojmy. Na Gamefoundu ji pořídíte za 25 eur, tedy 630 korun, k čemuž si musíte připočíst ještě poštovné ve výši stokoruny a daň z celkové částky.

S odesláním hry se počítá ještě letos v prosinci, zatímco v běžném prodeji bude dostupná příští rok. Kampani se ale bohužel zatím nedaří přitáhnout pořádnou pozornost, jelikož se v době psaní článku vybralo pouze 22 tisíc korun z nastaveného cíle 75 tisíc korun.

Nejnovější články