TLAMA games vydá vychvalovanou eurovku Barrage pod názvem Přehrada
Novinka zdroj: Tlama Games

TLAMA games vydá vychvalovanou eurovku Barrage pod názvem Přehrada

30. 8. 2024 11:24 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Deskovka Barrage patří k nejlépe hodnoceným hrám na světě. V uznávaném žebříčku na BoardGameGeeku si drží 24. pozici v rámci strategických her a 35. v rámci úplně všech existujících her. A právě tento skvost si konečně našel svého českého vydavatele v podobě TLAMA games, který ho nazval jednoduše Přehrada.

Jedná se o velmi náročnou, strategickou hru pro 1 až 4 hráče s herní dobou od 60 do 120 minut, v níž budujete hydroelektrickou infrastrukturu a perete se s ostatními hráči o tolik cennou vodu.

Vztyčíte přehrady, napojíte je pomocí tunelů na turbíny, zvýšíte kapacitu svých skladů a uděláte zkrátka vše pro to, abyste na celém tomto průmyslu trhli víc než soupeři. Neustále se ale musíte přizpůsobovat dění na společné hrací desce, kde vám tolik potřebnou vodu mohou „vypít“ vaši soupeři svými přehradami.

Přehrada by měla být k dostání již letos v říjnu za doporučených 1 649 korun (v rámci předobjednávky pořídíte o zhruba tři stovky levněji). Společnost TLAMA games se navíc rozhodla zároveň se základní hrou vydat i několik zajímavých dodatků.

Na jedné straně je to rozšíření Projekt Leeghwater, které přidává novou hratelnou společnost, externí kontrakty, výkonné ředitele a soukromé stavby. Dále je tu menší rozšíření Geologické podmínky, které okoření hratelnost výzvami spojenými s novými charakteristikami nádrží.

A aby toho náhodou nebylo málo, můžete si přikoupit balení dodatečných dřevěných figurek strojů, kovové mince a 3D herní plán, na němž vynikne kaskádovitý spád vodních toků. Tak v říjnu!

Nejnovější články