TLAMA games z vás udělá Strážce divočiny v kooperativní zvířátkové deskovce
Novinka zdroj: Tlama Games

TLAMA games z vás udělá Strážce divočiny v kooperativní zvířátkové deskovce

20. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

První pohled na hru Strážci divočiny (Defenders of the Wild) dává vzpomenout na dvě starší hry. Herní plán nápadně připomíná staré dobré Osadníky z Katanu, když je obdobně pestrobarevný, plný figurek vesniček a dřívek táhnoucích se polínkách mezi hexy jako cesty. Zároveň je zabydlený dřevěnými potištěnými figurkami antropomorfních zvířátek, jejichž ilustrace se skví i na kartách obdobně jako v Rootu.

Nicméně ty domnělé cesty jsou ve skutečnosti zdi, domečky jsou továrny a vše to patří strojům, které plundrují přírodu, znečišťují ji a zkrátka přinášejí zkázu. O kompetitivní asymetrii z Rootu také nemůže být řeč, jelikož Strážci divočiny jsou kooperace.

Hra zkrátka může leccos připomínat, ale ve výsledku je svá – kartami řízená, společná snaha bořit základny umělou inteligencí řízených nepřátel, znovu zalesňovat zpustošenou krajinu a jednou provždy zamezit dalšímu šíření robotů.

Na tomto úkolu se mohou podílet až čtyři hráči, případně i jeden sólista a výhry, která má dvě podmínky, či prohry, která může nastat třemi způsoby, byste se měli dočkat do dvou hodin. Hru u nás česky vydá TLAMA games letos v listopadu, ale už teď si můžete udělat předobjednávku a ušetřit. Aktuální cena je lehce pod tisícovku.

Nejnovější články