Trekkies a fanoušci deckbuildingu mohou začít vyhlížet Star Trek: Star Realms
Novinka zdroj: UVS Games

Trekkies a fanoušci deckbuildingu mohou začít vyhlížet Star Trek: Star Realms

11. 6. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Star Realms je jeden z nejpopulárnějších karetních deckbuildingů na trhu, který se vám v pohodě vejde do kapsy a díky jednoduchým pravidlům si ho zahrajete prakticky s kýmkoliv od nějakých 10 let.

Hra se za 10 let své existence dočkala obrovského množství rozšíření i odvozených verzí (Hero Realms, Cthulhu Realms, chystané dětské varianty Star Realms Academy), k nimž se letos přidá slavná licence – Star Trek: Star Realms.

Půjde tedy o spojení slavného deckbuildignu s ještě slavnějším sci-fi univerzem, přičemž ale nepůjde o novou hru s vlastními nápady. V tomto případě jde především o změnu tématu, takže budete hrát úplně stejnou hru, jen v kulisách seriálu.

To znamená že budete hraním karet získávat body nákupu na pořízení dalších karet a body vojenství na likvidování karet soupeře. Nové karty v balíčku vedou k tvorbě mocných kombinací a jedinou přidanou hodnotou tak bude, že tu nebudete koukat na generické sci-fi původní hry, ale na známá vesmírná plavidla a lokace seriálu.

Hru je možné hrát ve dvou až čtyřech hráčích, přičemž ve větším počtu hráčů je možná i kooperace. Deskovka Star Trek: Star Realms bude kompatibilní se všemi stávajícími produkty řady Star Realms a vyjít by měla ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Nejnovější články