Tvůrce Azulu vás chce nadchnout pro ornamentální dřevěné podlahy v novince Intarsia
Novinka zdroj: Pegasus Spiele

Tvůrce Azulu vás chce nadchnout pro ornamentální dřevěné podlahy v novince Intarsia

11. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

67letý německý designér Michael Kiesling je známý především jako tvůrce Azulu, ale v portfoliu má celou řadu dalších zajímavých her, k nimž časem přibude Intarsia. Jedná se o deskovku pro 2 až 4 hráče na 40 až 60 minut, která bude stejně jako Azul primárně logická.

Zastřešujícím tématem je kavárna Café de Paris, která nutně potřebuje rekonstrukci své podlahy a vy jste zrovna na takovou práci jako dělaní. Jen mezi sebou musíte vybrat toho, kdo jako jediný tuto práci dostane. Takže musíte majitelům kavárny předvést své zkušenosti s takzvanou intarzií, tedy uměleckou tvorbu využívající lepení dřevěných prvků.

Ve výsledku tu tvoříte svou vlastní podlahu, kde každá její část může být složená z jednoho až čtyř dílů, které se přikládají od vnějšího po vnitřní – fyzicky do sebe zapadají a vytvářejí ornamenty. Čím více dílků do jedné části vložíte, tím bude na konci hry hodnotnější.

Jednotlivé dílky pořizujete hraním karet s materiály, a kromě snahy je co nejlépe obodovat, tu můžete plnit podmínky nástrojů a přijít si tak na dodatečné bodování. Po třech kolech je hotovo a určí se vítěz. Hru Intarsia najdete v obchodech od letošního října.

Nejnovější články