Tvůrce Blitzkriegu a Caesara posílá na trh roll & write hru Rustling Leaves
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Tvůrce Blitzkriegu a Caesara posílá na trh roll & write hru Rustling Leaves

8. 12. 2022 8:05 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Paolo Mori je jméno, které se v posledních letech začíná na krabicích her objevovat čím dál tím častěji a naprostá většina takových krabic v sobě ukrývá fenomenální zážitky.

K výtvorům tohoto autora se řadí vynikající hry pro dva Blitzkrieg! A Caesar!, které obě vydal v češtině Mindok stejně jako skvělou karetní hru i pro děti Via Magica. Dále je to strategická hra Ethnos, o jejíž vydání se před lety postaraly zase Rexhry, původní Libertalia i její nová verze Libertalia: Piráti Vzduchomoří od Albi a v neposlední řadě ještě Paolo Mori přispěl do série Pandemic s dílem Fall of Rome.

Tím ale výčet jeho her nekončí, protože jsem ještě nezmínil jeden z jeho novějších počinů Rustling Leaves. V tomto případě se jedná o hru z žánru roll & write, což znamená, že v ní budete házet kostkami a zapisovat hodnoty do listu papíru.

Tématem jsou zde čtyři roční období zastoupené čtyřmi různými listy pro větší znovuhratelnost. Hází se pouze dvěma kostkami s hodnotami 1 až 4, které dohromady určují rozměry obdélníku či čtverce, který si musíte zakreslit na svůj list, překrýt tak políčka spouštějící různé dodatečné akce a přinášející vítězné body.

Zajímavostí je, že hra Rustling Leaves vyšla již v roce 2020, ale tehdy pouze v němčině. Koncem roku 2021 došlo na španělskou a francouzskou mutaci, ale teprve v těchto dnech se původní vydavatel Kosmos dostal k vydání anglické verze hry, která je snad bez debaty tou nejpřístupnější ze všech. Pokud si tedy chcete doplnit sbírku o Moriho další hru, případně jste sběratelé něco & write her, teď máte příležitost. Hru si zároveň můžete vyzkoušet v digitální podobě díky její mobilní adaptaci.

Nejnovější články