Tvůrce her Nukleum a Přehrada vás nechá trénovat fantasy sportovní tým v Golden Cup
Novinka zdroj: Cranio Creations

Tvůrce her Nukleum a Přehrada vás nechá trénovat fantasy sportovní tým v Golden Cup

16. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Italský vývojář Simone Luciani se v minulosti zásadově v tandemu s jiným vývojářem postaral o herní skvosty jako Tzolk’in: Mayský kalendář, Lorenzo il Magnifico, Přehrada, Tiletum, Darwin’s Journey, Krysy z Wistaru a naposledy to bylo Nukleum. Tvorbu náročných eurovek s neotřelými tématy má bezpochyby v krvi, ale jeho další projekt se na první dobrou trochu vymyká.

Golden Cup je totiž sportovní hra, v níž ale nebudete hrát nějaký fotbal či hokej, ale pro nás dosud neznámý fantasy sport, kterého se mohou účastnit nejrůznější stvoření. Luciani vás spolu s druhým designérem Gabrielem Bubolou nechá odehrát šest kol, během nichž si budete piplat svůj hvězdný tým.

Z počátku budete hlavně budovat svůj tým a řešit finance klubu, aby následně nastaly zápasy jeden na jednoho (hru je možné hrát ve dvou až šesti hráčích, kdy zápasy probíhají simultánně).

Po šesti kolech hra nekončí, protože se teprve určí dva nejlepší týmy, které se utkají v závěrečném finále o titulní zlatý pohár. Od pohledu se jedná o menší hru s pár komponentami, kterou zvládnou hráči už od 10 let a dosportováno budete mít za hodinku.

V případě zájmu si můžete přečíst kratičká anglická pravidla, která čítají něco málo přes 4 stránky a na Golden Cup se můžete těšit od letošního října. Premiéru bude mít na veletrhu Spiel v německém Essenu a studio Cranio Creations si ji cení na 40 eur, tedy rovnou tisícovku.

Nejnovější články