Tvůrce Ostrovů titánů, Rainforestu a Osmera vás vezme mezi přírodní tvorečky Pixies
Novinka zdroj: TTGames

Tvůrce Ostrovů titánů, Rainforestu a Osmera vás vezme mezi přírodní tvorečky Pixies

24. 7. 2024 8:46 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Johannes Goupy si mohl získat srdce českého hráče přístupnými, rodinnými hrami jako Ostrovy titánů a Rainforest, zatímco se na nás teprve ještě chystá jeho dosud nejlépe hodnocená hra Osmero.

Jak se ale ukazuje, ještě další jeho hra se dočká českého vydání. Jmenuje se Pixies a o lokalizaci se postará vydavatelství TTGames. Jedná se o malou karetní hru pro 2 až 5 hráčů, kterou sfouknete během 30 minut.

Obsahuje balíček se 70 očíslovanými kartami, na jejichž ilustracích se skví tvorečkové zvaní pixies, kteří jsou vytvoření z přírodních materiálů. Celý tento balíček se zamíchá a následně se z něj kolo za kolem vykládá nabídka čítající tolik karet, kolik je hráčů.

Tyto karty si hráči jednu po druhé rozeberou mezi sebe, přičemž kompenzací pro posledního hráče, který nemá žádný výběr a bere poslední kartu, je fakt, že v dalším kole začíná a má tak výběr největší.

Karty mají hodnoty od 1 do 9, což odpovídá pozicím ve vaší osobní ploše o 3x3 polích. Dobranou kartu proto musíte umístit podle hodnoty na specifickou pozici. Pokud už tam jednu máte, musíte se rozhodnout, kterou z nich si necháte a zakryjete s ní druhou kartu. No a pokud si vezmete třetí, čtvrtou a další kartu se stejnou hodnotou, umístíte ji lícem dolů na libovolnou prázdnou pozici.

To se děje do doby, než první z hráčů zaplní svou plochu a jdou se počítat body. Hodnoty na kartách platí za body pouze v případě, že jste od této hodnoty zahráli alespoň dvě karty. Dále mohou na kartách být symboly přinášející, nebo dokonce ubírající body, body na základě podmínky a řeší se tu i sousedství stejně barevných karet.

Takto odehrajete tři velká kola a určíte vítěze. Hra Pixies je už teď v obchodech k mání v rámci předobjednávek za nižší stovky korun a vyjít by měla už během srpna.

Nejnovější články