Tvůrce Příští stanice Londýn vás vezme do Baldur’s Gate v budovatelské deskovce ze světa D&D
Novinka zdroj: Wizkids

Tvůrce Příští stanice Londýn vás vezme do Baldur’s Gate v budovatelské deskovce ze světa D&D

13. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Baldur’s Gate je v posledním roce obrovským pojmem. Toto věhlasné město, které naleznete v říši Forgotten Realms stolního RPG Dungeons & Dragons, dalo název celé sérii videoher, z níž ta loňská, v pořadí třetí pořádně otřásla herním průmyslem, když představila nevídané kvality a posbírala až absurdní množství cen.

Takové hry mají běžně za následek vznik laviny, kdy se na nás produkty s tímto jménem začnou valit ze všech stran. A platí to i o deskovkách. Studio Wizkids totiž chystá budovatelskou strategii Dungeons & Dragons: Builders of Baldur's Gate, na které je vedle prostředí zajímavý i designér – za projektem stojí Matthew Dunstan, autor her jako Příští stanice Londýn, Moje knihovnička či Co tě žere?

Hra pojme od dvou do pěti hráčů, které zabaví na zhruba 90 minut. Stanete se v ní hlavou jedné městské rodiny, která se za zdmi Baldur's Gate snaží udělat to nejlepší možné jméno. Napříč devíti čtvrtěmi stavíte nové budovy s nejrůznějšími účely a zvyšujete svůj vliv u třech frakcí.

Některé budovy jsou vyhotovené jen formou kartonového dílku, jiné mají i svou plastovou figurku (například strážní věže či brány). V každém případě si ale vámi postavenou strukturu označíte vlastní kostičkou, aby nikdo nezapomněl na to, komu za ni vděčí.

Přestože je Dungeons & Dragons: Builders of Baldur's Gate kompetitivní hra, tak tu dochází i k tvorbě křehkých spojenectví. Obzvlášť v případech, kdy na městské hradby či přístav útočí nezvaní návštěvníci. Do hry obecně promlouvá velké množství karet, ale kupříkladu kostky tu nenajdete.

Studio Wizkids si v předprodeji hru cenní na 65 dolarů (1 500 korun) a má v plánu ji vypustit na trh ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Nejnovější články