Tvůrce skvělé karetky Red7 chystá štychovku Panda Spin rovnou s českými pravidly
Novinka zdroj: Moon Gate Design

Tvůrce skvělé karetky Red7 chystá štychovku Panda Spin rovnou s českými pravidly

26. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Designér Carl Chudyk dal světu hry jako Red7, Glory to Rome či Innovations a nyní se po letech vrací se zajímavým kouskem Panda Spin. Jedná se o štychovou karetní hru pro 2 až 5 hráčů od 14 let, kterou odehrajete za 25 minut.

Jako ve správné štychovce tu jde o přebíjení karet, kdy vždy musíte zahrát stejnou kombinaci karet (elementy a zvířata čínského zvěrokruhu), jakou zahrál hráč před vámi, ale o vyšší hodnotě. Pokud nemůžete nebo nechcete, aktuálního kola se neúčastníte.

Všichni zúčastnění se přebíjejí, dokud postupně nepasují, načež se hráč s nejvyšší kombinací karet stává vítězem kola. Za odměnu odhodí všechny své zahrané karty, jelikož je cílem hry zbavit se všech 12 karet z ruky.

Nicméně každý, kdo prohrál, si sice vrátí zahrané karty zpátky do ruky, ale zároveň je otočí vzhůru nohama a získá tak jejich silnější stranu, která jim pomůže vyhrát příští štych. U toho všeho zároveň sbíráte žetony bambusů (z opravdového bambusu) pro účely závěrečného bodování. Více informací se dozvíte z pravidel. Hra sice vyjde v anglicko-čínské verzi, ale emailem vám budou zaslaná i česká pravidla (komponenty jsou jazykově nezávislé).

Hru Panda Spin pořídíte v probíhající kampani na Kickstarteru za 400 korun (obsahuje 85 karet a 46 bambusových dílků) a nebudete na ni čekat dlouho. Pokud máte letos namířeno na veletrh Spiel, můžete si ji tam vyzvednout a ušetřit tak na poštovném. Což se opravdu vyplatí, jelikož cena poštovného vychází na 335 korun a z celkové částky ještě uhradíte daň, tedy vás hra touto cestou vyjde na víc než dvojnásobek.

Nejnovější články