Tvůrci her Scythe a Na křídlech se stali vydavateli her Tokaido a Namiji. Chystají další hru v sérii
Novinka zdroj: Blackfire

Tvůrci her Scythe a Na křídlech se stali vydavateli her Tokaido a Namiji. Chystají další hru v sérii

9. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Stonemaier Games kdysi dávno začalo vydávat hry jeho zakladatele Jameyho Stegmaiera, mezi nimiž nejvíce zabodovala deskovka Scythe, aby se později pustilo i do vydávání her jiných autorů, což bylo velice moudré rozhodnutí, jelikož jednou z takových her bylo i mega úspěšné Na křídlech.

Nyní se Jamey se svým studiem odhodlal k dalšímu kroku, jímž je skupování cizích značek. Pod křídly studia tak nově patří hra Tokaido a z ní odvozené hry Tokaido Duo a Namiji, které po zdlouhavém procesu opustily svého původního francouzského vydavatele Funforge.

Stegmaier se k tomuto kroku rozhoupal poté, co si ověřil, že hry mají sílu v následujících 3-4 letech prodat obdobné množství kusů jako v posledních třech letech, a tedy že se mu alespoň vrátí investice do nich vložená. Zároveň ve vysvětlujícím příspěvku rovnou vyjasňuje, že skupování značek není něčím, čemu by se teď či do budoucna chtěl věnovat a dost možná tak půjde o jedinou či velmi ojedinělou záležitost.

V každém případě změna vydavatele znamená i nějaké ty změny v produktech. Měly by ale všechny být k lepšímu. Předně se nezmění hry jako takové, jen se nově budou objevovat logicky s jiným logem. V případě Tokaida se ale můžete těšit například na sólo mód, který bude součástí budoucích krabic a prodávaný i samostatně pro stávající majitele deskovky.

Nová verze bude mít jinou kvalitu komponent, která bude shodná s těmi, na jaké jste zvyklí z her od Stonemaier Games. Přitom i nová verze bude stále kompatibilními s existujícími rozšířeními. Tým se zároveň podíval na pravidla, která upravil, aby byla jasnější a přístupnější, stejně jako se některé karty dočkají dodatečného textu, aby hra nebyla tolik závislá na ikonkách a nemuseli jste jejich význam lovit jinde.

Poslední informace se týká verzí, kdy nový vydavatel nemá v plánu vyrábět deluxe edici a na trhu tak do budoucna bude k dispozici jen standardní edice. Nová verze hry Tokaido se právě v těchto dnech tiskne a k jejímu celosvětovému naskladnění dojde v první polovině příštího roku.

Jamey Stegmaier zároveň prozradil, že jeho cílem nebylo jen získat vydavatelská práva na tři deskovky Tokaido, Tokaido Duo a Namiji, ale vlastně na celou značku s tím, že ji ještě hodlá rozšířit. Díky akvizici se seznámil s ilustrátorem Xavierem Gueniffeyem Durinem vystupujícím jako Naïade i samotným designérem Antoinem Bauzou, s nímž už pracuje na čtvrté hře v sérii.

Ta prý bude ctít základní principy hry Tokaido a její svět, ale ze všech těchto her bude nejkomplexnější středně těžkou hrou ve stylu Great Western Trail, nicméně prý ne až tak náročnou. Máme se tedy rozhodně na co těšit.

Nejnovější články