Tvůrci Lamalandu a Bloodborne společně chystají rodinné Wrath of Fire Mountain plné pralidí a dinosaurů
Novinka zdroj: Gamewright

Tvůrci Lamalandu a Bloodborne společně chystají rodinné Wrath of Fire Mountain plné pralidí a dinosaurů

12. 7. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pod chystanou hrou Wrath of Fire Mountain od studia Gamewright jsou podepsaná dvě velmi zvučná jména. Na jedné straně je to Phil-Walker Harding, autor her jako Sushi Go!, Lamaland či Gizmos, na straně druhé Eric M. Lang, tedy tvůrce deskovek jako Bloodborne, Marvel United či Cthulhu: I smrt může zemřít.

Oba se nyní sešli u jednoho projektu, který má blíže k Hardingově tvorbě. Jedná se totiž o rodinný zážitek plný pralidí, dinosaurů a vybuchujících sopek, který je vhodný pro hráče od 8 let, trvá od 30 do 45 minut a pojme dva až čtyři hráče.

Hra je postavená na kostkách, které můžete přehazovat, abyste si dopomohli ke konkrétním symbolům. Každý symbol vám pak umožní umístit svého pračlověka na konkrétní typ terénu variabilního herního plánu.

Své figurky umisťujete na sopky, líhně dinosaurů, do jeskyní a chýši, zatímco symbol nohy vám umožní své lidi přesouvat a obsazovat s nimi traviny a džungle. Vše to děláte kvůli převaze, která vám na políčku s líhní zajistí vlastního dinosaura se speciálními schopnostmi, na sopce možnost přeskládat herní plán, a když jsou obsazené všechny sopky, země vybuchne a získáte body za převahu na zbylých políčkách.

Tuto přístupnou srandu ukrytou v plechové krabičce, které jsou tolik typické pro studio Gamewright, začnete vídat v obchodech od letošního srpna.

Nejnovější články