Tvůrci opěvovaných her Horrified a Villainous vydají svou další hru díky tvůrcům Mythwindu
Novinka zdroj: Tempest Workshop

Tvůrci opěvovaných her Horrified a Villainous vydají svou další hru díky tvůrcům Mythwindu

10. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mladé studio Tempest Workshop založili bývalí členové týmů Funko Games a Prospero Hall poté, co je jejich bývalý majitel Funko rozpustil. Tito vývojáři dali světu hry jako Horrified, Jaws, Disney Villainous či Back to the Future: Back in Time, tedy samé fajnové kousky zaměřené především na rodiny a fanoušky značek, které ale rozhodně nebyly hloupými projekty.

Nové studio se samozřejmě pustilo do tvorby prvních projektů, které se teprve musí pořádně představit světu. Ale teď se po víc než půl roce od založení studia dozvídáme, že se mu hnedka takto z kraje podařilo navázat spolupráci s jiným studiem.

Je jím Open Owl Studios, tedy tvůrci her Mythwind a Stonesaga, kteří ve skutečnosti byli iniciátorem spolupráce. „Společnost Open Owl Studios nás brzy oslovila s odvážným nápadem a nabídkou předložit jim nejambicióznější hru, jakou jsme kdy vymysleli,“ řekl ředitel studia Tempest Workshop Chris Rowlands.

Vskutku zajímavý způsob zažehnutí diskuze o možné spolupráci, která je nakonec skutečností. Zajímavé je na ní navíc to, že z ní vzešlá hra zůstane ve vlastnictví studia Tempest Workshop, protože Open Owl Studios si budou nárokovat jen vydavatelská práva.

Open Owl si zároveň vezme na triko plánovanou crowdfundingovou kampaň, jelikož je to parketa, s níž má díky svým vlastním projektům dobré zkušenosti (hra Mythwind vybrala 22 milionů korun, hra Stonesaga dokonce 27 milionů korun).

Jediné, o čem v této chvíli nedostáváme jedinou informaci, je samotná chystaná hra. Vyjma typických tiskových řečí, kterak půjde o unikátní a inovativní hru, totiž vůbec nic nezaznívá. Až následující měsíce nám mají odhalit, o co půjde.

Nejnovější články