Tvůrci veleúspěšné deskovky Arena: The Contest opět bodují s dungeon crawlerem Odalin
Novinka zdroj: Dragori Games

Tvůrci veleúspěšné deskovky Arena: The Contest opět bodují s dungeon crawlerem Odalin

27. 6. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Dragori Games stojí za megalomanskou deskovkou Arena: The Contest, jejíž kampaň vám se svými 110 scénáři vydrží na více než 160 hodin. Nyní se tým vrací s novou hrou, která je neméně ambiciózní.

Jmenuje se Odalin: Dungeons of Doom a jde o kooperativní dungeon crawler pro 1 až 4 hráče na zhruba 120 minut, přičemž i tentokrát budete procházet rozsáhlou kampaní, kde dohrání jejího prvního aktu obsaženého v základní krabici potrvá zhruba 65 hodin. Jediné rozšíření Sands of Destruction obsahující druhý akt natáhne hrací dobu na dvojnásobek.

Každý hráč tu hraje za hrdinu s vlastním balíčkem útočných karet, který si postupně vylepšuje. Vylepšování přitom zahrnuje poměrně unikátní systém, kdy si podmaníte některého z démonů a začnete využívat jeho přednosti.

zdroj: Dragori Games

To znamená, že tu fyzicky spojujete karty dohromady (přechovávané v obalech), kdy hrdinovy schopnosti zaujímají horní polovinu, zatímco ty démonovy spodní. Tyto karty pak hrajete v soubojích, kde se aplikuje horní polovina pro udělení zranění a spuštění nejrůznějších schopností, kdy se zároveň výsledek vašeho tahu upravuje hodem kostek.

Spodní, tedy démonská polovina karty s vlastními schopnostmi zase přijde ke slovu ve chvíli, kdy nejste na tahu, díky čemuž jsou hráči neustále zapojení do hry. Hrdinové propojení s démonem čím dál tím víc podléhají své démonské stránce, díky čemuž se sice stávají silnějšími, ale zároveň nad sebou ztrácí kontrolu.

Odalin: Dungeons of Doom zdroj: Dragori Games

Kromě toho tu objevujete nové místnosti spletitého podzemí, kde nikdy nevíte, na co narazíte. Kromě monster s vlastními balíčky chování na vás mohou čekat pasti, skryté průchody i NPCčka.

Samozřejmostí je vybavování vašeho hrdiny nejrůznějšími předměty, kterých jsou ve hře vyloženě stovky a nechybí mezi nimi ani nejrůznější sety. Zároveň vás v rámci kampaně bude lákat otevírání krabiček s tajným obsahem a neobešlo se to ani bez desítek nádherných figurek, které na výšku měří od 40 milimetrů v případě hrdinů až po 120 milimetrů u těch největších bossů.

Odalin: Dungeons of Doom zdroj: Dragori Games

Základní krabice hry vás v právě spuštěné kampani na Gamefoudnu vyjde na 129 dolarů, tedy na 3 tisíce korun, což vám zajistí i dvouvrstvé desky hráčů a dodatečný digitální obsah. Pokud chcete i zmíněné rozšíření s figurkou obrovské Manticory, zaplatíte už 219 dolarů (5 100 korun). A pro fajnšmekry je tu ještě úroveň za 299 dolarů (7 tisíc korun) s dalšími démony, scénáři a sadou kostek.

Poštovné se pohybuje podle úrovně a současného odhadu od 600 do 2 000 korun a z celkové částky ještě uhradíte daň. Naštěstí si to celé můžete rozpočítat do sedmi splátek.

Kampani se prakticky okamžitě podařilo pokořit hranici 1 milionu dolarů (23 milionů korun), díky čemuž se odemkla řada nových nepřátel, tajných krabiček, předmětů a dalšího rozšiřujícího obsahu.

Tvůrci navíc varují, že hra Odalin: Dungeons of Doom nebude dostupná v obchodech, jen v této kampani. K tomu vám garantují, že se cena poštovného nezvýší o víc než 10 % od uváděných částek; pokud vám hru nedodají do pěti měsíců od uváděného července 2025, vrátí vám peníze a slibují/varují, že po dva roky od vydání hry nevznikne její dotisk ani vylepšená verze.

Nejnovější články