Udržte svou mysl pohromadě v kooperativní štychové dvojkovce Jekyll & Hyde vs Scotland Yard
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Udržte svou mysl pohromadě v kooperativní štychové dvojkovce Jekyll & Hyde vs Scotland Yard

9. 2. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kdo by neznal slavný příběh doktora Jekylla a pana Hydea, jedné a té se osoby s rozdvojenou osobností. Tento slavný román se dočkal již mnoha zpracování a deskové hry samozřejmě nejsou výjimkou.

Jednou z nich byla v roce 2021 i menší karetní štychová hra Jekyll vs. Hyde korejského designéra Geonila, o jejíž vydání se postaralo studio Mandoo Games. V této hře se každý ze dvou hráčů chopil jedné z osobností a snažil se buď ovládnout celou postavu v pozici Hydea, nebo tomuto zdorovat z pozice Jekylla.

Studio se na tuto kladně přijatou hru rozhodlo navázat pokračováním Jekyll & Hyde vs Scotland Yard a jak už vám název napovídá, tentokrát budou obě osobnosti spolupracovat proti společnému nepříteli. Stále se jedná o hru čistě pro dva hráče s herní dobou okolo 20 minut a stále je z ranku štychovek, kam spadají i hry jako Odysea, Liška podšitá, Trůn a mnoho dalších.

Úkolem hráčů je udržet obě osobnosti doktora Jekylla ve vzájemné rovnováze a neustále být o krok napřed před stíhajícím Scotland Yardem. Navíc půjde o příběhovou hru, v níž musíte plnit dílčí cíle jednotlivých kapitol, abyste se dostali až k závěru vyprávění.

O návrh hry Jekyll & Hyde vs Scotland Yard se opět postaral Geonil, kterému ale tentokrát pomohli ještě Gaëtan BeaujannotOlivier Cipière, přičemž hru opět ilustroval talentovaný Vincent Dutrait, který má na svědomí například famózní ilustrace hry Heat. Hra by měla vyjít někdy letos.

Nejnovější články