Unavují vás ve skirmishovkách kostky? Ascending Fate by mohlo být řešení
Novinka zdroj: Freebooter Miniatures

Unavují vás ve skirmishovkách kostky? Ascending Fate by mohlo být řešení

13. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Wargaming je moc hezký koníček, ačkoliv leze až moc do peněz. Osobně ho však považuji hlavně za sběratelskou záležitost, jelikož herně mě zatím žádný moc nepřesvědčil. I když jednotlivá bojiště vypadají na stole pohledně, ohromný důraz na hody kostkou mě vždy spolehlivě dokázal odradit. Nová skirmishovka Ascending Fate od Freebooter Miniatures by však tenhle problém mohla vyřešit.

Jedná se o pokračovatele pirátského Freebototer's Fate, který hráče tentokrát vezme do nejzazších koutů vesmírů, kde jsou různé šarvátky a potyčky na denním pořádku, především mezi různými žoldáky, jež hledají prastaré artefakty. Jejich nalezení může změnit rozložení sil v celém univerzu, tudíž se nelze divit, že si jednotlivci jdou agresivně po krku. Proto očekávejte svižné, tahové potyčky, v nichž hrají prim postavy reprezentované 34mm figurkami.

Váš tým si složíte ze 6 až 12 členů, kteří se pohybují na stolu podle pravidel rozdělené herní desky. Hráči se pak střídají v tazích, během nichž lze aktivovat jednu z postav, jež vykoná akci, případně reakci. Sezení by mělo tímto stylem trvat zhruba šest kol, během nichž je jeden z týmů eliminován, případně se splní podmínky mise. Potud jde o docela tradiční válečnou figurkovku. Hlavní ale je, že zde nenaleznete kostky, protože všechny akce se řídí akčními body a kartami, kde se využívá 6 atributů, které se spojují se zónami zásahu. Zajímavostí je rovněž určení iniciativy, kde vlastně hrajete poker s žetonami.

Ascending Fate zdroj: Freebooter Miniatures

Do toho všeho ještě promlouvá deska orbitu, z níž mohou figurky podporovat ty na bojišti. Jak to všechno přesně funguje zjistíte z rozpracovaných pravidel. Tvůrci rovněž chystají vysvětlovací kampaň, která během hraní vysvětlí všechny potřebné základy. K tomu už ale potřebujete vlastnit samotnou hru, kterou jde aktuálně získat na Gamefoundu.

Starter set pro dva lidi vyjde na 1 850 korun a nabídne celkově deset miniatur, kde se proti sobě postaví týmy Gordona Freepa a Natalie Wu. Samozřejmostí je rovněž přítomnost všech dalších potřebných komponent. Za 2 720 si ke startovnímu balíčku můžete ještě vybrat jednu ze čtyř frakcí (An Dan, Arvingar, Komplex a Murfs). Každá má své unikátní mechanismy a jednotky. Kompletní balíček dostanete v přepočtu za 5 400. A kdybyste měli tvůrčí chutě, za 22 000 si klidně můžete vytvořit vlastní postavu.

Za odeslání Ascending Fate k vaším dveřím dáte maximálně 820 korun, zatímco celou hodnotu objednávky ještě povýší daň. Aktuální plán je takový, že by zásilka měla podporovatelům dorazit během června 2025. Hra zatím vybrala 1,75 miliónu korun, což je 232 % požadované částky. Díky tomu se odemklo několik bonusových cílů, kam patří další mise nebo kartonové kousky terénu.

Nejnovější články