Unstoppable je deckbuilding s důrazem na crafting od tvůrce Ecos a Sázky, prosím!
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Unstoppable je deckbuilding s důrazem na crafting od tvůrce Ecos a Sázky, prosím!

21. 6. 2024 11:38 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Renegade Game Studio má ve svém portfoliu mnoho oblíbených a povedených projektů. Zmínit lze třeba The Search for Lost Species, sólovku Maximální warp, zábavné sbírání sad v Noc upírů nebo svérázné závody Robo Rally od tatínka Magic: The Gathering, Richarda Garfielda. Časem se k nim přiřadí i chystaná novinka Unstoppable.

Ta potěší především příznivce karetních roguelike her, kteří tíhnou k sólovému či kooperačnímu hraní. John D. Clair (Space Base, Cubitos, Dead Reckoning) ji zasadil na tři planety – Ceres II, Virenos a Mithras. Každá nabízí odlišné prostředí k prozkoumání, tudíž i odlišné postavy. Nicméně ať už zavítáte do hustého lesa, projdete si místní pustinu nebo vyrazíte do civilizace, nikde není bezpečno. A situace se zkomplikuje ještě více ve chvíli, kdy se objeví nová hrozba, která může zničit vše, co znáte.

Abyste takové zlo a celkových 46 bossů byli schopní porazit, musíte nejen sehnat všechny své kumpány a známé, ale hlavně se učit a adaptovat. Právě to se stane vitální součástí celého zážitku, kde nebudete pouze získávat nové karty do balíčku, ale i je postupně posilňovat craftěním. Což lze dělat buď v sólu, nebo společně s dalším jedním kamarádem. V obou variantách autor slibuje, že půjde o dynamickou přetahovanou, kterou zvládnete za 30 až 90 minut.

Jestliže vás tento nápad zaujal, tak hru můžete aktuálně získat v rámci rozjeté kickstarterové kampaně, která vybrala přes 2 miliony korun. Jednu kopii získáte za 1 400 korun, a to rovnou se všemi odemknutými bonusovými cíli (další společníci, taktiky, upgrady). Utratit samozřejmě lze i více, za což dostanete speciální herní podložky. Jejich počet se odvíjí od toho, kolik přesně utratíte.

Před pořízením si můžete nastudovat pravidla, případně přečíst příběhové pozadí. Při zakoupení si připravte dodatečný obnos peněz pohybující se mezi 510 až 750 korunami za poštovné. Již takovou malou tradicí je, že výslednou sumu povýší ještě daň.

S vydáním hry Unstoppable  se počítá v únoru 2025 a pokud o ni máte zájem, určitě kampaně využijte, protože tvůrci nenabídnou late pledge. Takže pokud nestíháte, musíte si počkat na následný veřejný prodej.

Nejnovější články