Úspěch náročné strategické hry Nukleum jí vysloužil další, tentokrát politické rozšíření
Novinka zdroj: Board&Dice

Úspěch náročné strategické hry Nukleum jí vysloužil další, tentokrát politické rozšíření

29. 5. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hutná eurovka Nukleum od Simonea Lucianiho a Dávida Turcziho, kterou u nás v češtině vydává společnost Old Dawg, se v původní anglické verzi už dočkala svého prvního rozšíření Australia, které přidává novou mapu s několika pravidlovými obměnami.

Tím ale studio Board&Dice zjevně nekončí, když oznamuje v pořadí druhé rozšíření s podtitulem Court of Progress. To hru obohatí o politické pletichaření, kde si budete mezi politickými stranami budovat vliv, za což se vám odmění nejrůznějšími výhodami včetně další porce vítězných bodů.

Studio si ty nejlepší karty ještě nechává v rukávu a nic konkrétnějšího se o rozšíření v tuto chvíli nedozvídáme. Tedy kromě toho, že bude mít premiéru letos v říjnu na veletrhu Spiel v Essenu. Nicméně do diskuze nadšených hráčů se zapojil jeden z autorů Dávid Turczi, který tak odhalil dva další malé detaily.

Předně na jeden zvídavý dotaz odpověděl, že rozšíření Court of Progress samozřejmě půjde hrát spolu s rozšířením Australia. A pak na kousavou poznámku jednoho zhrzeného hráče, která zněla: „Doufám, že tam budou nové mechanismy a ne jen blbá mapa“, odpověděl: „Nebude to ani blbé, ani mapa.“

Novou mapu tedy nečekejte, ale nové systémy postavené na politickém tématu určitě.

Aktualizováno 29. 5. 2024 v 16:15: Šéf vydavatelství Old Dawg Martin Herman potvrdil, že se i tohoto rozšíření dočkáme v českém jazyce.

Nejnovější články