Utkejte se o nadvládu nad Blízkým východem v historické deskovce Lords of Heaven
Novinka zdroj: Phalanx

Utkejte se o nadvládu nad Blízkým východem v historické deskovce Lords of Heaven

5. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Phalanx dorazilo na Gamefoundu s další historickou válečnou hrou Lords of Heaven, která 2 až 4 hráče vrátí do dávných časů, kdy se rozhodovalo o nadvládě nad Jeruzalémem a Blízkým východem. Zahrajete si na ploše 90 minut za křesťanské křižáky, pravoslavnou Byzantskou říši, šíitský Fátimovský chalífát nebo za sunnitské Seldžuky.

Jedná se o hru řízenou akčními kartami, které si v prvé řadě musíte nadraftovat. Pak s jejich pomocí stavíte na plánu své kostely, pevnosti a citadely, zvyšujete si svůj vliv v jednotlivých městech i celých regionech, pohybujete svými jednotkami po sdíleném herním plánu a zajišťujete si příjem, jelikož hraní většiny těchto akcí něco stojí.

Zajímavé na tomto systému je, že akční karty se hrají do předpřipravených slotů na herním plánu, které jsou sdílené mezi hráči a čím později vykonáte danou akci, tím pro vás může být nákladnější. V jiných případech je to ale naopak – čím později ji vykonáte, tím více bonusů z předchozích karet získáte. Navíc máte jednu plonkovou akční kartu pro blafování. S rozhodnutím, zda hru pořídit, vám mohou pomoct pravidla.

Studio hru Lords of Heaven nabízí v kampani na Gamefoundu pouze v deluxe verzi za 1 200 korun. Součástí deluxe verze jsou lepší komponenty a menší rozšíření. Druhou možností je skočit po kompletní edici za 2 470 korun, která navíc obsahuje neoprenové podložky, držáky na karty a kovové mince.

Poštovné do našich končin vychází na 375 korun a s doručením hry se počítá až v březnu roku 2026.

Nejnovější články