Utkejte se se zlotřilými hlodavci v kočičí kampaňovce The Cats of Mont Saint Michel
Novinka zdroj: Raybox Games

Utkejte se se zlotřilými hlodavci v kočičí kampaňovce The Cats of Mont Saint Michel

16. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

The Cats of Mont Saint Michel na první dobrou působí jako přímá odpověď na legendární deskovku Mice and Mystics. Tedy tentokrát ztvárníte hrdinné kočičí bojovníky, kteří se v ulicích vypořádávají se zlotřilými hlodavci.

The Cats of Mont Saint Michel je kooperativní hra pro 1 až 4 hráče s herní dobou pouhých 20 až 40 minut. Jedná se ale o kampaňovou hru s větvícím se příběhem zasazeným do Velké francouzské revoluce, takže by vám její dohrání mělo zabrat spoustu hodin.

To už ale nemůžeme říct o přípravě hry, kterou zvládnete během minuty. Hraje se totiž přímo v knize scénářů, kde jsou na jedné stránce informace o dané situaci, zatímco na druhé chodíte se svými figurkami po plánu, vyšetřujete případy a bojujete s nepřáteli pomocí dvanáctistěnných kostek. Nemůže chybět vylepšování vašich kočičích hrdinů jak skrze vybavení, tak i nové schopnosti.

zdroj: Youtube

Hra je postavená na systému Paths Unknown, který studio Raybox Games použilo i ve svých třech předchozích, úspěšně zafinancovaných projektech – Escape from Stalingrad Z, Escape from Project Riese a Gates of Niflheim.

Pokud vás kočičí odboj láká, můžete se do něj pustit v kampani na Gamefoundu, kde vás základní hra vyjde na 1 150 korun. V takovém případě se ale musíte spokojit s kratonovými figurkami, případně si můžete zvlášť dokoupit ty plastové třeba i spolu s dvouvrstvými deskami hráčů a potištěnými dřevěnými žetony.

Pokud byste chtěli mít celou hru v tomto prémiovém provedení, pak si připravte 3 200 korun. Na druhou stranu, pokud vás hra zaujala, ale máte hluboko do kapsy, můžete si za 275 korun pořídit veškeré její komponenty v podobě PDF souboru a hru si vytisknout doma.

Poštovné startuje na 250 korunách za základní hru a šplhá až k 650 korunám za maximální obsah, přičemž se nevyhnete platbě daně. Hru The Cats of Mont Saint Michel očekávejte na svém stole příští rok v září.

Nejnovější články