V asymetrické deskovce Zbojníci soupeří jediný princ klidně s pěti lupiči
Novinka zdroj: Tlama Games

V asymetrické deskovce Zbojníci soupeří jediný princ klidně s pěti lupiči

9. 8. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Je tady pátek, což už několik měsíců znamená nové oznámení českého vydavatelství TLAMA games. Tentokrát se můžete začít těšit na hru Zbojníci od začínajících francouzských autorů Florian Boué a Laurène Brosseau, kteří dosud stvořili jen nevalně hodnocenou deskovku Moustique attaque (karetní hra o útocích komárů).

Zbojníci ale na první pohled vypadají o poznání líp už jen svou vizuální prezentací a kvalitou komponent. A když se ponoříme do tajů hratelnosti, odhalíme nemalý potenciál v případě, že si libujete ve hrách plných asymetrie, blafování a zahraných za 25 až 50 minut.

Ke Zbojníkům mohou usednout minimálně dva hráči, maximálně šest, kdy vždy jen jeden z nich ztvární prince. Toho král, který si odjel někam na dovolenou, pověřil úkolem střežit naditou královskou pokladnici. No a zbylí hráči se stanou konkurenčními družinami zbojníků, kteří v odjezdu krále vidí svou příležitost na zbohatnutí.

Ať už budete hrát za kohokoliv, tajně si v každém kole vyberete, do jakých oblastí království vyšlete tři své kumpány nakrást si nějaké to zlato v případě zbojníků, případně stráže v případě prince. V každém okrsku, kde se potká zbojník s princem, jsou zbojníci zadržení a uvržení do vazby.

V ostatních okrscích se bude krást podle specifických pravidel daných okrsků, s čímž ještě může zamíchat přítomnost akčního žetonu jednoho z hráčů, který může s výsledkem různě manipulovat. Princ vyhraje, pokud během šesti kol nikdo neukradne 50 dukátů. V opačném případě vyhraje zbojník s nejvíce dukáty.

Hra Zbojníci vyjde ještě letos v listopadu za doporučenou cenu 799 korun, ale jak už bývá u tohoto vydavatele zvykem, přímo v jeho obchodě si hru můžete hned předobjednat s velmi zajímavou slevou.

Nejnovější články