V bojové deskovce Blood se snažíte dostat na zoubek samotnému Drákulovi
Novinka zdroj: Ludus Magnus

V bojové deskovce Blood se snažíte dostat na zoubek samotnému Drákulovi

4. 7. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ludus Magnus Studio (Nova Aetas, Black Rose, Blasphemous) na Gamefoundu spustilo svou další kampaň, tentokrát k chystané hře Blood (neplést s jinou hrou Dark Blood) zasazenou do fantasy světa Nova Aetas.

Tentokrát se z jednoho až čtyř hráčů stane spolupracující skupinka lovců, která si usmyslela ulovit samotného pána upírů – Drákulu. Cesta k němu ale není přímočará a v cestě vám bude stát zástup jeho neméně nebezpečných pohůnků.

Jedná se o bojovou deskovku, kde schopnosti každého hráče zastupuje jeho balíček, který se neustále vyvíjí. Není to ale jen o kartách, jelikož v souboji se bude házet i kostkami, zatímco prozkoumáváte hexovou mapu s nejrůznějšími typy místností a prvky terénu.

Blood zdroj: Ludus Magnus

Hru je navíc možné hrát třemi různými způsoby. Pokud nemáte času nazbyt a víte, že se s danými hráči nesejdete vícekrát, můžete si dát jednorázovou bitvu. Pokud si chcete užít příběhové kampaně a dozvědět se víc o světě hry, můžete si dát šest propojených scénářů.

Tím hlavním je ale rogulite mode inspirovaný videohrami. Ten se hraje na předem neurčitý počet scénářů, každý generovaný náhodně, kdy se vaše postavy napříč hrami trvale vylepšují, zatímco Drákulova moc slábne. A je jen na vás, v jaký moment se rozhodnete čelit samotnému Vladovi a třeba u toho bídně selhat…

Vážní zájemci mohou nahlédnout do pravidel a v případě skutečného zájmu se rozhodnout, zda Blood opravdu potřebujete s plastovými figurkami. Kampaň totiž nabízí základní krabici se stretch goaly (další karty a figurky) za 1 600 korun v případě, že si vystačíte s¨kartonovými figurkami. Pokud ale bez plastových figurek nedáte ani ránu, bude vás hra stát 2 750 korun (tato prémiová verze navíc nebude dostupná v obchodech).

K dispozici je i spousta dalších herních i čistě kosmetických doplňků, díky nimž se cena za vše, co kampaň nabízí, může vyšplhat až na 7 500 korun. Poštovné se pohybuje od 500 do 1 125 korun podle zvolené úrovně odměn a z celkové částky ještě uhradíte daň. Nechybí ale možnost si platbu rozdělit do sedmi splátek.

Hra Blood by k vaším dveřím měla doputovat odhadem v prosinci roku 2025.

Nejnovější články