V chystané digitální adaptaci Pelíšku můžete pomazlit kočičky

9. 12. 2022 15:37 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Před časem se na českém trhu objevila hra Pelíšek od Mindoku, která lákala na téma vyšívání deček, na něž jste posléze lákali kočičky. Přestože se Pelíšek tvářil jako hra pro rodiny s dětmi, pravdou je, že se jedná o přísný bolehlav kladoucí velké nároky na mozkové závity, když se snažíte vymyslet ideální kombinace vzorů a barev ve spojitosti ještě se zmíněnými kočičkami a knoflíky…

Pokud patříte k příznivcům této hry a zároveň máte kladný vztah k videohrám, pak by vás mohlo zaujmout, že se chytá počítačová adaptace Pelíšku, o kterou se postará stejné studio, které přineslo digitální verzi Na křídlech.

A už z momentálně dostupného popisu na Steamu vychází najevo, že digitální Pelíšek značně rozšíří původní stolní zážitek. V základu bude ta samá hra, kterou budete moct hrát s přáteli i cizinci online i na jedné obrazovce, a to jen tak pro radost, nebo v hodnocených partiích s žebříčky.

Zároveň ale nebude chybět sólo mód, kdy se proti vám postaví umělá inteligence s vybranou obtížností. Ale ještě lépe zní přítomnost příběhové kampaně, v níž ztvárníte roli potulného krejčího, který ve válkou zmítané zemi vytváří dečky a čelí bezohledné korporaci, která ohrožuje celou krejčovskou gildu.

A aby toho nebylo málo, tak už tolik pohledná desková hra bude ve své digitální podobě ještě roztomilejší. Kočičky totiž budou animované, procházejí se po vašem herním plánu, reagují na vaše činy podle své vlastní nátury, jednotlivé hexíky se pod jejich tlapkami pěkně prohýbají a tak dále.

Budete si je moct pohladit, přimět je k odchodu, když vám budou na plánu zaclánět a co je vůbec nejlepší, můžete si vytvořit vlastní kočičky, pojmenovat je, zvolit jim barvu chlupů a obléknout jim nejrůznější doplňky.

Digitální Pelíšek vyjde někdy v příštím roce na Steamu nikoliv pod původním názvem Calico, ale jako Quilts and Cats of Calico. Až hru budete hledat, tak se nespleťte, protože před dvěma roky vyšla počítačová hra Calico, která má s deskovkou Pelíšky společné pouze téma kočiček.

Nejnovější články