V chystaném rozšíření Palírny budete míchat vlastní koktejly
Novinka zdroj: Paverson Games

V chystaném rozšíření Palírny budete míchat vlastní koktejly

28. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Desková hra Palírna toho nedělala moc špatně. Podařilo se jí snoubit krásnou vizuální stránku s tématem výroby alkoholických nápojů, což navíc skvěle fungovalo herně, i když by se nějaká ta menší výtka přece jen našla, jak se dočtete v naší recenzi.

Hře se ale každopádně podařilo zabodovat mezi hráči, kteří už se pomalu mohou začít těšit na nové rozšíření nazvané příznačně Cocktails. Jeho hlavním přínosem bude možnost míchat vlastní koktejly (zhruba 40 skutečných drinků), tedy spojovat vlastní výrobky s dalšími přísadami. Ty navíc budete i přímo prodávat návštěvníkům baru ve vaší palírně.

Rozšíření vám zároveň umožní vytvořit dva různé alkoholové nápoje najednou, což je prvek, který chtěl mít designér Dave Beck už v základní hře, ale nakonec od něj ustoupil, aby se mu ho nakonec podařilo do hry zakomponovat v chystaném rozšíření (na kterém mimochodem spolupracuje další designér Richard Woods).

Obě věci samozřejmě znamenají, že se vaše palírna dočká ještě většího věhlasu, tedy i větší porce vítězných bodů. A aby jich náhodou i tak nebylo ještě málo, budete moct přilákat pozornost sběratelů, kteří se postarají o další bodování v samotném závěru hry.

Rozšíření Cocktailes by zároveň mělo posloužit jako takzvaný big box, tedy velká krabice, do které uklidíte veškerý existující obsah hry. Na to všechno si ale ještě pěkně počkáte, jelikož expanze někdy v příštím roce teprve zamíří do crowdfundingové kampaně.

Připomeňme, že studio Paverson Games právě teď vyrábí a příští rok vydá svou druhou hru Luthier, která má opět velmi zajímavé téma – budete v ní vyrábět hudební nástroje pro ty největší mistry všech dob. Více v samostatném článku.

Nejnovější články