V deskovce HiFi nahráváte studiové album fyzickým otáčením gramofonové desky
Novinka zdroj: Smirk & Dagger Games

V deskovce HiFi nahráváte studiové album fyzickým otáčením gramofonové desky

29. 5. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Většinou bývá důležitější to, jak se hra hraje a ne to, jak vypadá. Protože i když vypadá sebelíp, tak vizuální stránka nudnou či vyloženě špatnou hru nespasí. Nicméně při pohledu na chystanou novinku HiFi od Smirk & Dagger Games mě je vlastně nějak úplně jedno, jak se to hraje, protože celková stylizace na sebe strhává veškerou pozornost.

Hře dominuje mixážní pult se všemi těmi knoflíky a táhly, vedle nějž je několik řad, kde budete dávat dohromady zvukové stopy. Tím nejlepším je ale gramofon s vinylovou deskou, která se fyzicky otáčí a funguje vlastně jako rondel – roztočíte ji a deska vám sama předvybere několik akcí, které můžete ve svém tahu provést.

Ale pak jsou tu ještě samotné karty zvukových stop, karty dalších zařízení používaných při nahrávání písniček a celá další deska plná nejrůznějších typů zdířek pro nejrůznější nahrávací komponenty. Třešničkou na dortu je obálka pravidel imitující hudební časopis s členy kapely The Meeples, kteří se po dlouhých 50 letech dali znovu dohromady.

Před těmi dávnými dekádami nahrávali své další album nazvané Vinil, ale po dokončení strany A desky se rozpadli a z polovičního alba se stal kult. Nyní, po půl století, si řekli, že konečně dokončí stranu B, ale na to potřebují zkušené hudební producenty – vás.

Ve hře si v každém kole „poslechnete“ jednu písničku ze strany A alba Vinil, což vám napoví, jak vytvořit novou píseň pro stranu B. Využijete k tomu již zmíněné akce z rondelu, po nichž k jednotlivým zvukovým stopám přiřadíte hudební karty a získáte body na základě toho, jak se vám podařilo nastavit ekvalizér (když například zahrajete kartu kytaristy, získá body každý, kdo pomohl s ekvalizací kytar).

Přestože se všichni hráči podílejí na tvorbě jednoho alba, vyhrát může jen jeden – ten, který do celého procesu přispěl nejvíce. Na podrobnější představení a plná pravidla hry HiFi si ještě musíme počkat, ale ne nijak zvlášť dlouho. Tvůrci by ji rádi vydali v srpnu nebo v září na americkém trhu, přičemž do Evropy se podívá zhruba tři týdny potom.

Nejnovější články