V duelové verzi hry Vládce Tokia změří síly pouhá dvě monstera
Novinka zdroj: IELLO

V duelové verzi hry Vládce Tokia změří síly pouhá dvě monstera

5. 6. 2024 10:14 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vládce Tokia je dnes již klasická oddechová deskovka od Richarda Garfielda, která se napříč lety dočkala mnoha rozšíření a verzí (v přípravě je například verze Origins pro ještě svátečnější hráče). Studio IELLO nyní oznamuje ještě další novou podobu zvanou King of Tokyo Duel.

Jak už název napovídá, půjde o variantu určenou čistě dvěma hráčům na zhruba 20 minut. Sice i původní hra šla hrát v tomto počtu hráčů, ale Garfield pro účely duelu přišel s unikátními systémy.

King of Tokyo Duel zdroj: IELLO

Stále hrajete za monstrum s vlastními schopnostmi a mrskáte novými kostkami o sto šest, ale oháníte se tu jinak řešenými kartami, s jejichž pomocí se pokusíte zlikvidovat soupeře. Alternativně můžete vyhrát přetažením žetonků slávy a destrukce na stupnicích směrem k sobě.

Na první obrázky ze hry a její podrobnější představení si ještě musíme počkat, ale autor už v diskuzi na BoardGameGeeku stihl potvrdit, že novinka nebude kompatibilní s ostatními produkty v sérii.

„Je tu spousta karet, které by ve Vládci Tokia tak nějak fungovaly, ale také spousta karet, které mají smysl jen v Duelu. To platí i pro jednotlivé schopnosti nestvůr. Například Gigazaur má schopnost, která modifikuje stupnici destrukce a slávy – a tyto stupnice v původní hře neexistují,“ prozradil Richard Garfield.

Studio zatím neprozradilo, kdy se hry dočkáme.

Nejnovější články