V karetní sólovce Hunted: Kobayashi Tower pokoušíte své štěstí ve stylu Smrtonosné pasti
Novinka zdroj: Gabe Barrett

V karetní sólovce Hunted: Kobayashi Tower pokoušíte své štěstí ve stylu Smrtonosné pasti

11. 1. 2024 12:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Gabe Barrett je velmi plodný člen deskoherní komunity, který provozuje podcast o vývoji her, publikuje na toto téma knihy a hry samozřejmě i vyvíjí, jak se můžete přesvědčit v jeho nejnovější kampani na Gamefoundu na čistě solitérní hru Hunted: Kobayashi Tower v její druhé edici.

Jedná se o karetní hru s kostkami a pokoušením štěstí, kdy si to během 30 minut vyříkáte s teroristy, kteří obsadili titulní věž Kobayashi, kam jste šli jednoduše obdarovat svou ženu květinami a čokoládou. Inspirace ve vánočním bijáku Smrtonosná past je celkem přiznaná, ostatně nabízená druhá edice hry vám přijde v obalu, z něhož jste dříve místo deskovek tahali VHS kazety třeba právě s tímto filmem.

Ve hře otáčíte karty z balíčku, který obsahuje nejrůznější předměty, samotné teroristy, prvky, jimiž na sebe tyto teroristy upozorňujete, ale také dveře, za nimiž se skrývají další a další místnosti, jimiž si klestíte cestu na střechu věžáku a tím i ke zdárnému dokončení hry.

zdroj: Gabe Barrett

Riziko v otáčení dalších a dalších karet tkví v tom, že jakmile se v nabídce sejdou teroristé a karta poplachu, rozpoutá se boj, kdy se hází šesti, osmi i desetistěnnými kostkami podle toho, jak silnou zbraň se vám podařilo najít (a zda jste ještě nevypotřebovali všechny její zásobníky).

Těmto střetům se samozřejmě snažíte vyhnout, ale potřebujete otáčet další a další karty, protože abyste získali třeba takový samopal, musíte na ostatních kartách nasbírat určitou sadu symbolů. Otevírání nových místností zase přináší nejrůznější výzvy, které vás mohou stát čas a jakmile uplyne příliš času, dojde k vyhodnocení náhodné události.

zdroj: Gabe Barrett

A pokud byste takto měli vyhodnotit už pátou událost v pořadí, tak její název „Game Over“ vám napoví, že jste právě prohráli. Hunted: Kobayashi Tower vypadá na fajnovou sólovku s potenciálně slušnou atmosférou, kterou podporuje svérázný vizuál.

Druhá edice je oproti té předchozí v lecčems vylepšená. Kromě zmíněného VHS obalu se obměny dočkal systém životů, kdy s každým utrženým zraněním se vám vylepšují kostky pro překonávání výzev, budete obecně mít víc možností, jak ovlivnit hody, je tu nová událost, zrychlilo se tempo hry a druhá edice obsahuje veškerý dodatečný obsah té první, přičemž v této kampani už nic dodatečného není.

Hra je prakticky hotová a jedná se o limitovanou edici, která nepůjde do běžného prodeje. Její výroba započne hned po skončení kampaně a hry poputují podporovatelům přímo z výrobny v Číně. To znamená, že se nevyhnete platbě daně, která ale nebude nijak závratná vzhledem k ceně hry a výši poštovného.

Deskovka Hunted: Kobayashi Tower vás v kampani na Gamefoundu vyjde na 540 korun, pro stávající majitele původní verze je k dispozici upgrade za 200 korun a pokud si vystačíte jen s materiály k vytištění celé hry (seženete si vlastní kostky), stačí vám zaplatit 112 korun. Poštovné do našich končin činí 135 korun.

Nejnovější články